Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új magyar horrorfilm a láthatáron

2015. április 9. 11:17
A nemzetközi sikereket elért Bodom után ismét filmet készít a veszprémi Elekes Gergő és Gallai József.

Az európai kultúrában viszonylag ismeretlen Molyember legendáját dolgozza fel a kézi kamerás stílusban készülő Moth című film. A rejtélyes teremtmény történetét már több film is feldolgozta az évek során, melyek közül a 2002-es Richard Gere főszereplésével készült Megszólít az éjszaka a leghíresebb.
Gallai József a vehírnek elmondta, egy teljesen új megvilágításból készülnek elmesélni a történetet, hiszen az ő verziújuk szerint egy egyetemi professzor és segédje Európába érkeznek, ahol végül a saját életük is veszélybe kerül a legenda felkutatása közben.

Gallai és Elekes rendezett már egy nemzetközi sikereket is elért kézikamerás horrort- a Bodomot-, melynek érdekessége, hogy szereplői veszprémben élő amatőr színjátszók voltak, és több jelenetet is a környéken vettek fel. A film anno a kategóriájában annyira sikeres volt, hogy az Egyesült Államoknak is el tudták adni.

A Moth négyfős szereplőgárdájában ismét helyet kap a veszprémi Tábori Kata de a szintén veszprémi Szabó Lídia, Egri Bálint és a rendező Gallai József is feltűnik majd. Ami a film költségvetését illeti, egy amerikai és egy magyar producer is a készülő film mögé állt, amit tükörreflexes fényképezővel, camcoderrel készülnek felvenni.

Szabó Lídia a filmbenSzabó Lídia a filmben

A veszprémi rendező elmondta még, a jövőben szívesen rendezne angol nyelvű egész estés filmet, de van ötlete néhány rövidfilmre, és a dokumentumfilmek is érdeklik. A Moth várhatóan 2016-ra készül el.

A Gallai-Elekes páros termékenynek mondható ami a filmkészítést illeti, ugyanis Perihelion című filmjük április 11.-én debütál a YouTube-on.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.