Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

LMP: Pintér röghöz kötné a munkavállalókat

2015. június 11. 16:57
Egy Pintér Sándor által benyújtott törvénymódosító ellen emelt szót csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

Ki kell zárni a közmunkából azt, aki munkahelyén felmond, vagy közös megegyezéssel távozik – olvasható abban a törvénymódosításban, amit Pintér Sándor belügyminiszter nyújtott be a közfoglalkoztatásról szóló törvényhez. Egészen pontosan ezt tartalmazza a módosító:

"Az álláskeresőt három hónapra ki kell zárni a közfoglalkoztatásból, ha (...)
e) a közfoglalkoztatáson kívüli egyéb foglalkoztatási jogviszonya munkavállalói felmondással vagy közös megegyezéssel szűnt meg."

(forrás)

Szél Bernadett szerint Pintérnek fogalma sincs a magyar valóságról, a módosítóval röghöz köti és kiszolgáltatottá teszi a munkavállalókat. „A Fidesz újabb lépést tett a munkások kizsákmányolására” – fogalmazott Szél – „A kormánypárt a saját céljainak kedvez, nem a kis- és közepes vállalkozóknak.”

Szél BernadettSzél Bernadett

Hozzátette: a Lehet Más a Politikának a költségvetéshez benyújtott módosító javaslatai bemutatják, ők hogyan költenék el az adófizetők pénzét. A legfontosabbnak a bérfelzárkóztatást tartják: a közszférában nyolcadik éve nem emelkedik a munkavállalók bére, 220 ezer ember fog jövőre ugyanannyit keresni, közel ugyanennyi létminimum alatti fizetést kap – fogalmazott. Az LMP olyan bértáblát javasol a közszférának, amelyben nem lehetne a létminimum alatti összeget keresni.

Gerstmár FerencGerstmár Ferenc

A költségvetéssel kapcsolatban Gerstmár Ferenc is megszólalt. Kijelentette: a 2016-os költségvetésben a forráskivonás az önkormányzati szektort sem kíméli, a költségvetésnek csak 7 százalékával rendelkezhetnek helyben, pedig minél közelebb születnek a döntések a problémákhoz, annál hatékonyabban tudják azokat kezelni. Az önkormányzatok forráshiánya nem csak elvi kérdés, több településen veszélybe kerültek a közszolgáltatások. A települések jó része máig nem dolgozta fel iskoláik fenntartásának elvesztését, ráadásul az eredmények sem igazolták a kormány elképzeléseit az LMP önkormányzatokért felelős elnökségi tagja szerint.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.