Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Jó helyek: Zöld Elefánt Sörellátó

2015. június 19. 12:35
Május elején a Kereszt utcában nyitotta meg kapuit a Zöld Elefánt Sörellátó. Lantos Bencével, Veszprém első magyar kézműves és kisüzemi sörök forgalmazásával foglalkozó boltjának vezetőjével beszélgettünk.

Hazánkban az elmúlt két-három évben kezdett el a kézműves sörkultúra felfutni. A fővárosban már számtalan kézműves sörre szakosodó bolt nyitotta meg a kapuit, azonban vidéken még csak mostanában kezd elterjedni a kézműves sörök kultúrája.

A veszprémi Zöld Elefánt Sörellátó polcain főként magyar kézműves és kisüzemi sörökből, illetve cseh és belga gyártó italaiból is válogathatnak a vásárlók, de nagy hangsúlyt fektetnek a készlet folyamatos bővítésére. A kézműves jellegből adódikk, hogy a kínálat nagyon változó, viszont ezt kihasználva újabb, és újabb sörökkel tudják megismertetni a vásárlókat.

„A magyar söröket közvetlenül a főzdékből szerzem be, a külföldiek esetében pedig beszállítókon keresztül tartom a kapcsolatot. Személyes kapcsolatban vagyok a sörfőzdékkel, a boltban található sörök egy részének már személyesen is láttam a készítési és palackozási folyamatait. „- mondja Lantos Bence, aki főállásban IT szakemberként dolgozik és „hivatásos sörkedvelőként“ nyitotta a veszprémi boltot.

Lantos BenceLantos Bence

„Alig másfél hónapja nyitott meg a Zöld Elefánt de már kezdenek körvonalazódni a trendek és az is látszik, hogy a veszprémieknek tetszik, amit csinálunk. Az emberek nagy része lelkes, érdekli őket a kézműves sörkultúra. Veszprémben eddig még nem volt ilyen hely ezért a vásárlók nagy része még nehezen ismeri ki magát a több, mint negyven féle sör között, de asokféleségnek köszönhetően előbb-utóbb mindenki megtalálja a kedvencét.“

Aki különleges magyar, cseh és belga sörökre szomjazik, az feltétlen keresse fel a Zöld Elefánt Sörellátót a Kereszt utcában. Személyes tapasztalatunk alapján érdemes kitekinteni a hipermarketekben is kapható "sablon sörök" világából és kipróbálni a finom, házikészítésű söröket is.

Csepely Máté
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.