Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

Veszprém hírnevét öregbíti a megújult belváros

2015. augusztus 17. 15:37
A belvárosi rehabilitáció második üteméhez kapcsolódó tapasztalatokról beszéltek az érintettek hétfőn délután a városházán. A zöld területek megújulása kedvezőbb időjárásra vár.

A műszaki átadást követő garanciális javítások folynak jelenleg a belváros funkcióbővítő rehabilitációja I/B üteme kapcsán. “Arra törekszünk, hogy a legjobb minőségű munka kerüljön a birtokunkban” – jelentette ki Brányi Mária alpolgármester hétfőn délután a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Brányi MáriaBrányi Mária

Elhangzott, a most záruló projekt szorosan kapcsolódik a korábbi belvárosi rekonstrukcióhoz, megújultak a Kossuth utcához kapcsolódó belső udvarok, a Jutasi úti támfal a piaccal szemben, a Hangvilla előtti tér, illetve új homlokzatot kapott a zeneiskola, illetve a Skála áruház. “A források nem tették lehetővé, hogy a projekt nagyságát a végtelenségig bővítsük, valahol meg kellett húzni a határokat” – mutatott rá az alpolgármester, hogy egyes területek miért nem újultak meg teljes egészében, hozzátéve, a pályázat csak önkormányzati tulajdonú közterületek rendbehozatalát támogatta.

Néhány napvilágot látott kritikára is ésszerű magyarázatot adott az alpolgármester. A Lordok háza mögött esztétikus térfalat kaptak a hulladéktárolók. “Az épület mellett húzódó gázvezetékek miatt nem lehetett zárt tárolót kialakítani” – jegyezte meg. A számos pozitív visszajelzés mellett negatívumként jelent meg a belváros szürkesége. Brányi Mária szerint a burkolat szerepe, hogy kiszolgáljon minket, nem annak kell kitűnnie, hanem a környezetnek kell élőnek és színesnek lennie, beleértve a közösségi életet is. Hozzátette, a száraz és meleg időjárás hátráltatta a zöld területek rehabilitációját, amint kedvezőbbek lesznek a feltételek, pótolják.

Józan GyörgyJózan György

Józan György, a városfejlesztési iroda csoportvezetője a műszaki tartalommal kapcsolatban ismertette, a beruházás előkészítésére és kivitelezésére kevés idő állt rendelkezésre, ez utóbbira 120 nap jutott. A kivitelezővel kötött szerződésben egy éves utógondozási kötelezettség, valamint öt éves garancia szerepel.

Ferenczi GáborFerenczi Gábor

A projekt részét képezték még az úgynevezett soft elemek, melyeket helyi civil szervezetek, illetve intézmények hoztak tető alá. “Ezek az események kulturális plusz értékek mellett a szemléletformálást és egyben a közösség erősítését segítették” – hangoztatta Ferenczi Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője.

Több mint 80 százalékos uniós támogatás mellett mintegy 694 millió forintból folytatódott idén a belváros rehabilitációja. Brányi Mária szerint nehéz munka áll mögöttünk, amit szoros határidővel sikerült kivitelezni a végeredmény pedig Veszprém hírnevét öregbíti.

A régi és a megújult belváros közötti különbséget ebben a galériában nézheti meg.

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.