Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Fűszernövények és Pannonhalma

2015. augusztus 26. 19:47
Nagy a sürgés-forgás a napokban a Chiantinál és a Baricska Csárdánál. Az ok, hogy az év egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényre készülnek Pannonhalmára, ahol a vidéki vendéglátás legjobb éttermei kényeztetik a vendégeket.

Húsvét után jövő hét vasárnap folytatódik a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozata, a „SVÉT 7.0”. Az egynapos rendezvény házigazdája ezúttal Pannonhalma lesz.

Minden SVÉT rendezvénynek, így a szeptember hatodikainak is van egy alapkoncepciója, amely köré a meghívott éttermek felépítik a főztjüket. Most a főszerepbe a fűszernövények és gyógynövények kerülnek, amelyeket a Pannonhalmi Apátságban található múzeum belső udvarán lehet majd megkóstolni. A helyszín lehetőséget biztosít majd arra is, hogy a múzeummal és a bencés szellemiséggel is megismerkedjenek a vendégek- mondta el a vehir.hu-nak Takács Gábor, a szervező pannonhalmi VIATOR étterem vezetője.

forrás: viator étteremforrás: viator étterem

Ahogy az lenni szokott, az éttermek egy-egy fogással készülnek a napra, hogy minden vendég minél több vendéglátós főztjét megkóstolhassa. Idén próbálták összehangolni a menüket, és azt, hogy ki visz előételt, főételt, vagy desszertet.

A füredi Baricska Csárda hagyományokban bízva kapros palóclevest visz a csárda számára tenyésztett keleméri birkából, és egy nehezebbnek tűnő desszertet, stíriai metéltet.

A Chianti az aktuális étlapjáról egy kicsit merészebb, de ínycsiklandóan hangzó cukkinis-fenyőmagos fogas fish&chipset és lestyános ludaskását ad szarvasgombával. Idén a kevés eső miatt nem voltunk elhalmozva erdei gombával, de sok volt a szarvasgomba, és ha már sikerült szereznünk, akkor nem megtartani akarjuk, hanem a vendégeknek adni, akik jellemzően az ország minden tájáról jönnek majd. Reményeink szerint a rendezvényt egyszer majd Veszprémbe is sikerül elhoznunk, erről voltak már tárgyalások- mondták el a Chiantinál.

A résztvevő éttermek
Anyukám Mondta, Baricska Csárda, Chianti Étterem, Erhardt Étterem, IKON Étterem, Kistücsök Étterem, Macok Bisztró és Borbár, MANDULA Étterem, Nomád Hotel, Rosinante Étterem, VIATOR Apátsági Étterem, Walter Vendéglő

Az ételek mellett zenei program is lesz, melyek közül füredi Kredenc Bisztró dj-szettje lehet majd ismerős a környékbelieknek.

Itt lesz a jövőheti gasztro-piknik:

Kötelező fogyasztás és belépő a SVÉTen nem lesz, viszont fontos megjegyezni, hogy a nagy érdeklődés miatt a Pannonhalmi Apátság területére szervezett programon csak előzetes regisztrációt követően lehet majd részt venni. IDE KATTINTVA ezt megteheti.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.