Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Idén is megrendezték a Köztársaság Kupát

2015. szeptember 30. 14:37
Az atlétikai viadal alkalmából szerdán a Stadionba gyűltek össze a megye általános iskolás diákjai. A Köztársaság Kupa idén került be a veszprémi Települési Értéktárba.

Idén 33 helyszínről, mintegy 600 diák nevezett a 25. Köztársaság Kupára- mondta el a megnyitón Barták Péterné, a sportrendezvény házigazdája. A versenyen a 2001-es, 2002-es, 2003-as, 2004-es születésű diákok, valamint a 2005-ös születésű 5. osztályos tanulók vettek részt.Ők síkfutásban, kislabdahajításban, magasugrásban, és váltófutásban mérték össze tudásukat.

Barták PéternéBarták Péterné

A rendezvényen néma főhajtással emlékeztek meg a héten elhunyt Mozsdényi József dobóatléta edzőről.

A Köztársaság Kupa 25 évvel ezelőtt a Simonyi Általános Iskolából indult, azonban az utóbbi két évben a Báthory Általános Iskola sporttagozata lett a rendezvény szervezője.

A Köztársaság Kupa fővédnöke Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke volt, az ő köszöntője után Némedi Lajos alpolgármester beszélt arról, hogy az atlétikai viadalt idén a Veszprém városi települési értéktárba felvették, mint sport kategóriájú örökséget.

Némedi Lajos és Polgárdy ImreNémedi Lajos és Polgárdy Imre

A veszprémi Települési Értéktár
Alakításában, a közös „kincseskamra” feltöltésében bárki részt vehet.
A létrehozatal célja:
- számba venni, dokumentálni nemzeti értékeinket annak érdekében, hogy ebből egy közös nemzeti nyilvántartás, adatbázis készüljön;
- a gyűjtőmunkát a lehető legszélesebb körre kiterjeszteni;
- létrehozni és közkinccsé tenni a helyi és országos jelentőségű nemzeti értékek gyűjteményét;
- a Magyar Értéktárból kiválasztani a nemzetközi viszonylatban is csúcsteljesítménynek számító hungarikumokat;
- gondoskodni az értékek megismertetéséről bel- és külföldön egyaránt;
- gondoskodni az értékek fennmaradásáról, védelméről, erősítve a nemzeti tudatot és a hazai gazdaságot.
(veszprem.hu)

Bemelegítés a dobás előttBemelegítés a dobás előtt

Ge. Á.
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. ma 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. ma 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. ma 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.