Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Miniszterelnöki különdíjat kapott Veszprém

2015. október 22. 11:22
Miniszterelnöki különdíjban részesült Veszprém a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. A díjat Porga Gyula Veszprém város polgármestere vehette át szerdán Budapesten.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny a hazai települések zöldfelületeinek állapotát és esztétikumát értékeli és már két évtizede díjazza a legvirágosabb településeket különböző kategóriák szerint. Veszprém a korábbi évekhez hasonlóan ismét sikeresen szerepelt és a bíráló bizottság döntése értelmében Miniszterelnöki különdíjat vehetett át.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt 1994 óta hirdetik meg, azóta töretlen sikernek örvend a magyar kis- és nagytelepülések között. Elsődleges célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsó sorban bemutatása, népszerűsítése. Az országos versenykiírás mellett ma már helyi, megyei és régiós versenyeket is meghirdetnek.

Veszprém város különösen nagy figyelmet szentel gazdag zöldfelületeinek ápolására, fejlesztésére, aminek köszönhetően az ország egyik legélhetőbb és legszebb megyeszékhelyeként tartják számon. Az elmúlt években a városban végrehajtott beruházásoknak köszönhetően megújult és megszépült több ikonikus körzete is a Királynék városának (pl.: Séd-völgye), valamint 5-6%-kal megnövekedett a belváros zöldfelületeinek mértéke is.E fejlesztéseket elismervén Veszprém a tavalyi évben különdíjat ért el az 50.000 fő feletti kategóriában a Virágos Magyarországért verseny akkori kiírásában.

A polgármester elmondta, hogy Veszprém továbbra elkötelezett a városi zöldterületek tervszerű megújítása és folyamatos magas szintű fenntartása mellett, ezért 2015-ben is nevezett a verseny kiírására.

A Magyar Turizmus Zrt. által szervezett A Virágos Magyarországért verseny országos díjkiosztójára 2015. október 21-én került sor Budapesten a Pesti Vígadóban. A szakmai zsűri értékelése szerint Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Miniszterelnöki különdíjban részesült. Az elismerést Porga Gyula polgármester vehette át Dr. Kovács Zoltántól a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárától.

vehir.hu
további cikkek
Egy fotósnak sikerült egy képre komponálnia Magyarország két EKF-városát Egy fotósnak sikerült egy képre komponálnia Magyarország két EKF-városát Beinrohr Lászlónak a Kis-Papodról sikerült egy olyan képet készítenie, amin Veszprém aprólékos részletei mellett a távolban feltűnik a pécsi adótorony sziluettje is. ma 9:38 Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. tegnap 11:55 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. 2024. május 1. 21:09 Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Haszkovó Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Az Építők kövénél emlékeztek meg azokra a munkásokra, akik a 20. század második felében több ütemben felépítették a Jutasi úti lakótelepet, vagy ahogyan a helyiek emlegetik, a Haszkovót. Az ünnepségen elhangzott: a ma élő fiatal generáció tagjainak is meg kell ismernie, hogy kik voltak azok, akik egykor otthonaiknak az alapjait lerakták. tegnap 16:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.