Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A természet íze, a vidék portékája

2015. november 2. 16:54
Közel százhúsz kiállítóval és rengeteg színes programmal várja a látogatókat november 14-15 között a II. Bakony Expo a Veszprém Arénában.

Porga Gyula polgármester a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tavalyi hagyományteremtő Bakony Expo magasra tette a mércét, hiszen a kétnapos redezvényen közel hatezer látogató fordult meg. Porga Gyula szerint a bakonyi ízek vására az elmúlt évben bizonyította, hogy a város és vidéke képes közösen dolgozni. A Bakony Expo egyik kiemelt célja, hogy a termelők és a fogyasztó között komoly kapcsolatok alakulhassanak ki.

Porga GyulaPorga Gyula

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének általános alelnöke, valamint a Bakony Expo főszervezője hozzátette, hogy a két napos expót idén is egy szakmai nap előzi majd meg, aminek fő témái az egészség, a vidék és a termelés. A kistermelők a szakmai napon tájékoztatást kapnak majd a most záruló Helyi termékek éve programsorozat eredményeiről, de szó esik majd a helyi termékek közétkeztetésben való felhasználásának fontosságáról, és a vörös húsok utóbbi időben nagy port kavaró problémájáról is.

Sövényházi BalázsSövényházi Balázs

A Bakony Expo is számos újdonságot hoz idén. A kiállítók számának megkétszereződése miatt az Aréna küzdőterén kívűl, az épület előtt egy közel hétszáz négyzetméteres sátorban is lehetőség lesz megkóstolni a Bakony jellegzetes ételeit. A számos kulturális és hagyományőrző program mellett szombaton a látogatók megismerkedhetnek a kukorica-feldolgozás folyamatával és annak hasznosítási formáival, a legkisebbek pedig kukoricacsuhéból készíthetnek ajándéktárgyakat. Vasárnap pedig a mézeskalács-sütésé a főszerep, melyet Berecz András mesemondó estje zár majd.

Az esemény megnyitójáig pedig érdemes követni a Bakony Expo Facebook-oldalát, ahol bakonyi receptverseny, bajuszfotó bajnokság és rímfaragó verseny várja az érdeklődőket.

Csepely Máté
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.