Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kézisekkel a bűnmegelőzésért

2015. december 10. 16:13
Gulyás Péter és Iváncsik Gergő a rendőrökkel járőrözött csütörtök délután a Balaton Plázában.

Az MVM játékosai nem büntetni mentek a plázába, hanem bűnmegelőzési tanácsokat és kiadványokat adtak a vásárlóknak. A rendőrség meghívására érkeztek, akik bűnmegelőzési programsorozatuk keretében a karácsonyi nagybevásárlás során felmerülő biztonsági kockázatokra hívták fel a figyelmet.

De mik lehetnek ezek a kockázatok? A rendőrségi szórólapok szerint főleg gépjárműfeltörések és a kabátzsebből lopások. A vásárlóknak osztogatott kiadvány biztonsági tippeket tartalmazott azt illetően, hogyan nehezíthető meg a tolvajok és bűnözők dolga, akik a karácsonyi időszakban szokásosnál nagyobb számban fordulnak elő nemcsak a forgalmas bevásárlóközpontokban, hanem akár a karácsonyi vásáron is.

Gulyás Péter szórólapot osztGulyás Péter szórólapot oszt

A Veszprém kézilabdázóinak minden lépését - ahogy várható volt - árgus szemmel figyelték az arra járók, a szórólapok és kiadványok osztogatása közben természetesen jutott idő kézfogásokra és dedikálásra is.

A rendőrség egyébként a plázában a hét végéig prevenciós kiadványokkal és vagyonvédelmi tanácsokkal látja el az érdeklődőket, valamint adományokat is gyűjtenek, amelyeket a Vöröskereszt veszprémi szervezete juttatja el a rászoruló családoknak.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.