Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
14°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
14°C

Nyílt idén egy pár jó hely

2015. december 21. 23:23
Év vége felé közeledve csokorba szedtük azokat az általunk meglátogatott helyeket, amelyek 2015-ben nyíltak Veszprémben. Zamek, Tizen1 és macskás kávézó a hetes listán.

​Nyilván nem csak azok a helyek jók, és nyitottak meg Veszprémben amiket a Jó Helyek rovatunkban idén meglátogattunk, ám a listán szereplők valamilyen szinten mégis újdonságot hoztak a helyi vendéglátásba vagy szolgáltatásba. A teljesség igénye nélkül az alábbi helyeket kerestük fel a 2015-ös évben, amit a jövőben a korábbi évekhez hasonlóan folytatni kívánunk.

  • Május elején nyitott az Egyetem utcában a cseh csapolt söröket kínáló Zamek, amelyet szemmel láthatólag nyáron főleg a környék egyetemistái keresnek fel. Itt összesen 15 féle nedűt kínálnak. Végre! A helyről részletesebben itt írtunk.

  • Szintén sör, és szintén május. A Kereszt utcai Zöld Elefánt Sörellátó a hírek szerint ugyan egy időre felfüggeszti működését, ám nyitva tartása alatt főleg az itthon pár éve trendi kézműves sör kultúráját próbálta a városban is tovább népszerűsíteni. A hipermarketek kínálatát leköröző kisboltról itt olvashat.

  • Kereszt utca ez is. A tulajdonos Nasska néven nyitott rétesezős-pogácsázós helyet még 2014-ben, ám mi csak idén januárban fedeztük fel. A rétesekről és az egyszemélyes vállalkozásról ide kattintva olvashat.

  • A Kereszt utcának úgy tűnik, van valamiféle vendéglátó-csalogató hatása, ugyanis az előző két helytől pár lépésnyire nyílt novemberben a specialty coffee veszprémi meghonosítója, a Tizen1. A reggelizős hely tulajdonosával alig a nyitás után beszélgettünk. Azt, hogy mit szeretne a hely képviselni, ide kattintva derül ki.

  • Kultúrmacska. Egy igazi kuriózum nem csak a városban, hanem az egész Dunántúlon, sőt! Az egész országban. A macskák közötti kávézás örömeiről videót készítettünk:

  • Régen kismocsoknak csúfolták, most plafonra ragasztott plakátokkal, underground hangulattal, de ugyanazzal a névvel célozza meg a fiatalabb korosztályt az aprócska Hóvirág presszó. Az egyetem utcában nyílt helyet december elején látogattuk meg.

  • Egy igazi kakukktojás a listánkon. Se nem vendéglátás, se nem idén nyílt, viszont igazi kikapcsolódást nyújt a városszéli gokart pálya, amit még áprilisban próbáltunk ki.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.