Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Jó helyek: Boccaccio Bistro

2016. január 17. 10:34
Hamisítatlan olasz életérzés, meghitt bárhangulat, prémium minőségű ételek és italok – nem éppen az a kombináció, aminek ellen lehetne állni. Mi nem is akartunk, ezért egy laza délutánon ellátogattunk a Veszprém szívében, a Rákóczi utcában található Boccaccio Bistroba.

December végén, a Bellamia fagyizó tőszomszédságában nyitotta meg kapuit a Boccaccio Bistro, üde színfoltként jelentkezve a veszprémi gasztronómiai palettán. Sem az elhelyezkedés, sem az olasz vonal nem véletlen, hiszen a tulajdonos és a dolgozói gárda is azonos: az új bár tulajdonképpen a fagyizó kiegészítéseként jött létre.

„Olaszországban hagyományosan egész évben kapható fagyi, és eredendően ezt céloztuk meg mi is a Bellamiában, itthon azonban – érhetően – ennek nincsen kultúrája. Ezért szerettünk volna létrehozni egy olyan helyet, ahol a téli időszakban is hódolhatnak a vendégek az olasz ízharmóniáknak” – meséli Baksa Tamás üzletvezető.

A betérőket különböző szendvicsekkel, sajt- és sonkatálakkal várják: a pékárukat helyben, frissen sütik, a sajtot és a sonkát pedig a Csurgódombi Sajtkonyha mellett egyenesen Olaszországból szállíttatják, amikből aztán a vendég szeme láttára készítik el a finomságokat. Utóbbiakat egyébként meg is lehet vásárolni, mivel úgy látják, Budapest kivételével szinte lehetetlen hozzájutni olasz minőségi alapanyagokhoz, ezért szerették volna a helyiek számára is elérhetővé tenni őket.

A harapnivalók mellé válogatott hazai és nemzetközi borkülönlegességeket kortyolhatunk, az igazi borbár hangulat megteremtését pedig hamarosan borkóstolók, borbemutatók, élőzenés borestek szolgálják. Emellett természetesen kaphatók alkoholos italok, konyak, koktélok, shakek, forralt bor, tea is. Kávéból kétfélét tartanak, egy olasz biokávét illetve egy hagyományosabb fajtát, ami a Caffe settecentotól érkezik. A bisztró vonal mellett tavasszal természetesen visszatér a fagyi is a már új, egybenyitott üzletbe, és ugyanúgy kapható frappé, palacsinta is. Mivel mindenben prémium minőségre törekednek, az áraikat is ehhez igazították.

Tamás elmondása szerint egy minden ízében mediterrán hangulatú helyet álmodtak meg, ami egyszerre ötvözi a reneszánsz feelinget és a modernséget, és ami eddig hiánycikknek számított Veszprémben.

„Szeretnénk, ha sikerülne egy kicsit meghonosítani azt a hamisítatlan olasz életérzést, amibe olyan könnyű beleszeretni. Az Óváros tér környéke ehhez kiváló alapot ad.”

Az olasz ízvilág mellett ezt szolgálja a Boccaccio kialakítása is: a falakat Fornasetti tapéták borítják, aminek motívumai az étel- és itallapon is visszaköszönnek, a fényeket pedig egy kicsit letekerték, hogy még hangulatosabbá varázsolják a helyet.

Ha pedig már a hangulatnál tartunk, minden hétvégén zenés esttel, élő zongorajátékkal, komolyzenével csalogatják a közönséget, akik a programokról a közösségi oldalukon vagy a honlapon tájékozódhatnak, illetve itt tehetnek javaslatot előadókra is. A piano bar hangulathoz illeszkedve elsősorban Popper Péter, Pingiczer Szilárd valamint Gerendás Péter zenéjét élvezhetjük, de időnként egy-egy dj is fellép, például Titz Krisztián, a jövőben pedig szeretnének akár nagyobb neveket is meghívni. Terveik szerint nyárra a hátsó udvar is elkészül, ahova ki lehet majd vinni a programokat, emellett nyitottak bármilyen rendezvényre, például csapatépítőkre, céges bulikra, tejfakasztóra, szülinapokra, évfordulókra, legény- és lánybúcsúkra.

„Fiataltól idősekig bárkit szívesen vendégül látunk, de nem célunk a tömegszórakoztatás. Egy intimebb, személyes hangulatú helyet szerettünk volna létrehozni, ahol jó leülni beszélgetni, és ahol egy kis időre úgy érezhetjük, mintha Itáliában járnánk.”

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.