Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
16°C
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
16°C

Mindenkit megkérdeznek

2016. január 27. 20:07
A 2020-ig tartó uniós ciklusban tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban kezdeményez konzultációt a lakossággal az önkormányzat.

A város összesen 11,54 milliárd forint forráshoz fér hozzá deklaráltan, és ezen felül további operatív programokban is pályázhat.

A (közgyűlés mai pozitív döntése esetén) hamarosan induló konzultáció részeként egy honlapot készít az önkormányzat, ami kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a tervezett nagyberuházásokat részletesen bemutassa. Az internetes felület célja, hogy bárki számára egyszerűen és átláthatóan elérhetővé tegye egy felületen keresztül a fejlesztési terveket.

Emellett a konzultáció egyik kiemelt pillére egy kérdőíves felmérés lesz. „A kérdőív felületén keresztül a kitöltők nem csak egyetértésükről, vagy annak ellenkezőjéről nyilatkozhatnak az egyes nagyberuházásokkal kapcsolatban, hanem lehetőséget biztosítunk egyéni véleményük, igényeik megfogalmazására” – fogalmazott előterjesztésében Porga Gyula polgármester. – „Ezáltal az egyszerű statisztikai eredmények mellett egy átfogóbb képet kapunk a veszprémiek vélekedéséről, valódi igényeiről, ami irányt szab a fejlesztési stratégia végrehajtása során.”

Az önkormányzat gondoskodik arról, hogy a kérdőív minden veszprémi háztartásba eljusson 2016. február hónap során. A kérdőívek visszajuttatására gyűjtőpontokat létesítenek Veszprém kiemelt forgalmú helyszínein, ahol urnába dobhatják be a kitöltött íveket.

A kérdőíves konzultáció költségének fedezetére az önkormányzat maximum kétmillió forintot tervez felhasználni. A kérdőívezés mellett a polgármester személyes konzultációt is tervez, vélhetően lakossági fórumok formájában.

A konzultáció a következő témákat érinti majd:

A gazdasági és úthálózat-fejlesztési tématerület projektjei:

  • A Pápai út és a Jutasi utca összekötése a belváros és a Házgyári út tehermentesítése érdekében (belső körút Kelet-Nyugati főtengelye)
  • A Pápai út és az északi iparterület úthálózatának a fejlesztése a munkába járás elősegítése érdekében
  • A Budapest u. - Brusznyai u - Mártírok u. - Bajcsy-Zs. u. - találkozásában körforgalmi csomópont kiépítése

Családbarát, szociális és egészségügyi célú fejlesztési tématerület:

  • Egészségház építése a belvárosban
  • Meglevő orvosi rendelők felújítása
  • Idős emberek foglalkoztató központja
  • Bölcsődei férőhely bővítése
  • Köznevelési és közoktatási intézmények átépítése, fejlesztése

Az energiahatékonyság és a megújuló energia-felhasználás fejlesztési terület projektjei:

  • Biomassza fűtőmű építése a külső útgyűrű mellett
  • Napenergia park és szolár erőmű építése külterületen
  • A Stadion sportcsarnoka és irodaépületének energetikai megújítása
  • Elektromos töltőállomások telepítése a tiszta közlekedés érdekében

Belvárosi parkoló-kapacitások fejlesztése:

  • A megyei kórház kiszolgálása érdekében parkolóház építése a Mártírok utcában (Vérellátó mellett)
  • Parkolóhely-bővítés a belvárosban, mélygarázs beruházás a színházkertben

Kulturális célú fejlesztések projektjei

  • Európa Kulturális Főváros 2023 pályázat benyújtása
  • Állatkerti területbővítés és az attrakciókínálat fejlesztése
vehir.hu
további cikkek
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án? Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án? A legfrissebb adatok szerint tíz adózóból csupán négy rendelkezik adója 1%-áról. A Kuckó Önkéntes Program (Szintlépés Alapítvány) most arra hívja fel a figyelmet, hogy bármennyire aprónak tűnik a felajánlás összege, rengeteget jelent a gyermekotthonban élők számára. A „Nekünk 1% pont elég!” című kezdeményezés célja, hogy plakátok, magazinhirdetések és influencer tartalmak 1%-nyi részletének felhasználásával mutasson rá egy fontos társadalmi üzenetre. ma 18:23 Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt Lőtt sérüléssel került kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnök – tájékoztatott szlovák médiaforrásokra hivatkozva a BBC. ma 15:29 A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós Ladányi Tamás képén egyszerre látszódnak azok a napfoltcsoportok, amelyek a múlt pénteki sarki fényt okozták, miközben átrepül előttük egy menetrend szerinti Boeing 737-es repülőgép. ma 13:29 Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint - mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. ma 10:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.