Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ha esetleg Pesten és Tokajban érezné Veszprém ízeit…

2016. február 4. 19:37
Február 5. és 7. között vidéki éttermek mutatkoznak be a fővárosban és Tokajon, ahol a Chianti és a füredi Baricska Csárda is képviseli a várost.

Nem fog unatkozni a veszprémi Chianti étterem és a balatonfüredi Baricska Csárda személyzete a hétvégén, ugyanis a hazai pálya mellett egyszerre két másik városban is képviselik kategóriájuk vendéglátását.

Budapesten február 5-7. között hagyományteremtő céllal téli evőbulit szerveznek a Hold utcai Belvárosi Piacon "Töltött Hold" névvel. (A hely korábban piacként nem igazán működött, így jó ideje inkább gasztrofellegvárként ismert, mióta felujították, és számos neves étterem nyílt itt, például a Vörös Homár és a Gianni-féle tésztázó.)

Péntektől megtalálható lesznek itt 11 és 22 óra között – vasárnap 15 óráig – az ország ismert és még kevésbé ismert éttermei, többek között az IKON, a Chianti, a Baricska, a Bock Balaton, a Bonne Chance, az Erhardt, a Márga Bisztró és az ország egyetlen cigány étterme, a békési Kira. Ami még a veszprémi környéket illeti, a vászolyi sajtművesek is ott lesznek.

A diningguide.hu szerint már a Hold utcai bejárat előtt vodkabár, kávépiaggio, bográcsban halászlé várja az érkezőket. Bent a földszinten közösségi standon készítik a piaci ételeket a meghívott éttermek és séfek, s persze a galérián is mindenki nyitva lesz! Mindezt belépő nélkül.

Mádi borbarátnők

Míg Budapesten gasztrofesztiválon, addig a Tokajtól nem messze lévő Mádon, egy jótékonysági bálon vesz részt a Chianti team szombaton este 7 órától.

A Tokaji Borbarátnők Bálját tizenkettedig alkalommal rendezik meg idén, a veszprémi és a füredi éttermeket ötödjére hívták meg. A hagyományosnak mondható bált eddig mindig Tokajon rendezték meg, ám idén már annyi résztvevőre számítanak, hogy kénytelenek voltak áthelyezni azt a mádi Aszúházba.

Az Aszúház: Mád egy tavalyi beruházása- fotó:octogon.huAz Aszúház: Mád egy tavalyi beruházása- fotó:octogon.hu

A 120 fős vendégsereget Miklósa Erika operaénekes és Besenyi Péter ex-műrepülő pilóta is megtiszteli jelenlétével. A mádi Aszúházban mindenki megtalálhatja magának majd a magának való helyszínt, ugyanis egyik szinten lesz a vacsora, míg a másikon a borbár, a sajtbár és a tánc.

A hagyományokhoz híven a mádiak ragaszkodtak ahhoz, hogy ne ők adják meg előre a menüt, hanem egy-egy borhoz köttessenek majd a fogások. Csak vidéki éttermeket hívtak meg főzni, amelyekhez kizárólag dűlőszelektált fehérborokat adnak a mádiak. Így Encs, Pannonhalma és Eger mellett Veszprém és Balatonfüred is képviselteti magát, akik meleg előétellel készülnek: enyhén füstölt tokhalfilé, citrusos tojással, vadborsos körtével, rántott velővel.

Az elkövetkezendő időszakban további fesztiválok és események várhatók a Chianti részéről de erről majd később...

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.