Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

Letöltendőt kapott a nőgyógyász

2016. március 15. 13:47 // Forrás: blikk.hu
Három és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott nem jogerősen és 4 évre eltiltották a szakmájától a veszprémi nőgyógyászt, aki műtét előtt kérte el a hálapénzt a pácienseitől - írja a Blikk.

Az onkológus-nőgyógyász 2012 márciusa óta dolgozott Veszprémben a Cholnoky Ferenc kórházban, az eltelt évek alatt többször is követelt nagy mennyiségű pénzt a betegeitől.

Az egyik nőtől a műtétje előtt 50.000 forintot kapott borítékban, amikor a főorvos megszámolta a pénzt, kérdőre vonta a pácienst, miért nem 150.000 forintot ad, hiszen annyi az ő tarifája.

Megbeszélték, hogy majd később megkapja a fennmaradó összeget, így a következő vizsgálat során ismét faggatta az asszonyt, aki nem fizetett, viszont készített hangfelvételt a beszélgetésről, majd feljelentést tett.

Az ügy kirobbanása után számos esetre derült fény a 60 éves orvossal kapcsolatban, több pácienssel is előre megbeszélte a tarifát, illetve figyelmeztette azokat, akik szerinte tartoztak neki. Vizitdíjként például 15.000 forintot kért, holott a betegei többnyire nehéz sorsú, szegény emberek voltak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.