Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
17°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
17°C

Elismerés az autós üldözésért

2016. március 23. 10:35
A rendőrség szerdán megmutatta a múlt heti autósüldözés során megsérült járműveit, emellett elismerték azokat a rendőröket, akiknek sikerült megfékezniük a 140-nel száguldozó Ford Fiestát.

Talán emlékeznek rá, hogy a múlt csütörtökön Cobra 11-hez hasonló jelenetek játszódtak le Veszprém közelében, hajnalban.

Történt ugyanis, hogy egy balatonalmádi férfi Ford Fiestájával a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel haladt Balatonfüreden, aki a rendőrségi figyelmeztetés ellenére sem állt meg. Menekülés közben először valószínűleg Budapestre akart feljutni, majd irányt változtatott, és előbb Balatonalmádi, majd Veszprém felé vette az irányt, Szentkirályszabadjánál viszont úttorlasszal találta szemben magát.

fotó: vmrfkfotó: vmrfk

Itt megállt, de az igazoltatás ekkor sem sikerült, ugyanis ismét gázt adott, majd autókat törve akart tovább menni. Az egyik rendőr ekkor sérült meg.

Ezt követően az egyenruhásoknak Veszprém külterületén sikerült megállítani a járművet, és elfogni annak sofőrjét. Az ügyben a további eljárást hivatalos személy elleni erőszak bűntett és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség folytatja.

Takács Szabolcs kormánymegbízott az esetről a médiából értesült, aki immár második alkalommal hagyományt teremtve személyesen fejezte ki köszönetét szerdán azoknak a veszprémi, balatonfüredi, és balatonalmádi rendőröknek, akik a testi épségüket nem kímélve tették kötelességüket.

Takács szabolcs kormánymegbízott és Földes Károly, a megsérült rendőrTakács szabolcs kormánymegbízott és Földes Károly, a megsérült rendőr

Elismerésben részesültek:

Dobosi János r. főtörzszászlós, szolgálatirányító parancsnok
Poltné Ficzkó Bernadett r. törzszászlós, járőrparancsnok
Rózsa Tamás r. törzszászlós, helyszínelő- és balesetvizsgáló
Petrák Ákos r. főtörzszászlós, helyszínelő- és balesetvizsgáló
Földes Károly r. zászlós, járőrvezető
Mátrai György r. főtörzsőrmester, helyszínelő- és balesetvizsgáló
Baukó Bálint r. főtörzsőrmester, helyszínelő- és balesetvizsgáló
Balázs Péter r. főtörzsőrmester, járőrvezető

A helyszíni fotókat a rendőrségtől kaptuk.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.