Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két nap gasztropiknik Baranyában

2016. április 7. 12:18
Évindítóként húsvét után egy héttel idén is Palkonyán gyűlt össze a SVÉT, hogy főzzenek egy jót, élvezzék a friss levegőt, és vendégül lássák kulináris élvezetekre fogékony közönséget.

A SVÉT rendezvények célja, hogy az arra fogékony közönségnek egy laza, családias hangulatú programmal mutassa be a vidék színes gasztronómiai palettáját. Ebbe az illusztris társaságba tartozik a veszprémi Chianti Étterem és a balatonfüredi Baricska Csárda is, akik a Villányi borvidék szívében 10 vidéki étteremmel főztek egy hétvégén át közel 1200 embernek. Itt felhívnánk a figyelmet arra, hogy a szövetség idei csúcsrendezvényét ősszel a veszprémi várban rendezik, ahol vendégként részt vesz az Oliva étterem és a Villa Medici is!

A palkonyai rendezvényen az alábbi SVÉT-tagok vettek részt, amelyek egy-egy helyi portán ütöttek tanyát:
• Erhardt Étterem, Sopron – a Haraszti Pincében
• Mandula Étterem és Borbár, Villány – a Parázs Vendégházban
• Baricska Csárda, Balatonfüred - a Faluházban
• Chianti Étterem, Veszprém – a Faluházban
• Kistücsök Étterem, Balatonszemes – a Nóra Portán
• VIATOR Étterem és Borbár, Pannonhalma – a Pertu Portán

Illetve meghívott vendégéttermek is szolgáltak finomságokkal:
• Zsolnay Étterem, Pécs – Mokos Pincészet
• Kővirág Étterem, Köveskál – Borostyán Vendégház
• Kredenc Borbrisztró, Balatonfüred – Palkonyha
• Pesti Burger & Bár, Budapest – Palkonyha
• Almalomb, Hosszúhetény – Palkonyha

A két napos gasztropiknikről egy rövid videót is készítettek azoknak, akik nem tudtak elmenni:

A Chianti Étterem és Baricska Csárda közös menüje a Bock pincészettel:
Palócleves Keleméri birkából
Tokhal citrusos beluga lencsével, pak choy-jal
Kézműves sajtválogatás (Kalla Roland, Vászolyi Sajtmanufaktúra, Sándor Tamás, Ficsor Árpád sajtjaiból)
Csokoládé-ganache torta, tavaszi gyümölcsökkel

A húsvéti események után nem pihennek a Baricska Csárdánál, ugyanis balatonfüredi éttermük készen áll a szezonra, a megszokott és sztenderd slágeralapanyagokkal indítják az idei étlapot: spárgával, medvehagymával, tavaszi zöldségekkel, keleméri birkával és bárányhússal. A csárdánál tervben van, hogy a szezont nem zárják le az ősz beköszöntével, hanem a vendégszám növekedése miatt télen is nyitva tartanak.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.