Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Színházi előadáshoz keresnek önkénteseket

2016. április 18. 11:43
Rendhagyó, köztéri színházi előadáshoz keres önkénteseket a STEREO Akt és az Artus Társulat a Tánc Fesztiválján látható produkciójukhoz.

Május 23-29. között idén is megrendezik Veszprémben a Tánc Fesztiválját, rengeteg érdekes és a hagyományos keretek közül kilépő táncszínházi produkcióval. A fellépők között szerepel a STEREO Akt és az Artus Társulat is, akik Promenád – Városi sorsturizmus című közös produkciójukat.

A Promenádot 2013-ban júniusában mutatták be Boross Martin rendezésében. A nézők egy városban haladó buszról követik a valóság-díszletben játszódó történetet.

A színészeket állomásról-állomásra kíséri a közönség, „kihangosított” gondolataikat hallgatják, nézik az utcán játszódó jeleneteket, amikről csak a Promenád busz utasai tudják, hogy színház. A társulat minden egyes előadásba szeretnének szereplőként is bevonni önkéntes, civil résztvevőket.

Májusban a Promenád busz Veszprém utcáit és tereit járja majd. Az alkotók olyan lelkes, színházi műhelymunka és rendhagyó, köztéri művészeti formák iránt érdeklődő önkénteseket keresnek, akik saját történeteikkel inspirálnák a folyamatosan változó forgatókönyvet, és akik szívesen látnának el kisebb feladatokat az előadásban, miközben történeteiket a cselekmény részévé teszik. Két lépcsőben vonják be a jelentkezőket a munkába: május 20-án délután vagy május 21-én délelőtt egy négyórás workshop során, majd az előadások előkészítésében és az előadásokban.

A workshop-ok időpontja: Május 20-án 14h és 18h között, és május 21-én 10h és 14h között.

Az előadások időpontja: Május 23. 14h és 17h

Jelentkezés:

- emailben: tancgyuri@hotmail.com
- Az emailben küldjétek el a telefonszámotokat, illetve egy pár soros személyes történetet, ami egy "menekülés" élményről szól.
- Legyetek szívesek megírni, hogy melyik workshop időpont lenne alkalmas számotokra.

vehir.hu
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.