Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Likó Marci életét is színpadra viszik

2016. április 29. 13:36
Bemutatta a 2016/17-es évad műsortervét a Pannon Várszínház. Színpadra állítják Géczi János A bunkerrajzoló című könyvét, de A Pál utcai fiúkból készülő musical is sokakat vonzhat.

16. évadát kezdheti meg jövőre a Pannon Várszínház, amelyre a hagyományokhoz híven ismét öt bemutatóval készül a teátrum. „Ahogy eddig is, a szakrális és a profán között próbálunk egyensúlyozni, a jövő év különlegessége pedig, hogy egészen véletlenül teljes mértékben magyar évadot sikerült terveznünk” – árulta el Vándorfi László igazgató a pénteki sajtótájékoztató elején.

Füredi Nikolett, Vándorfi LászlóFüredi Nikolett, Vándorfi László

Elsőként Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi rockoperáját, a Mária Evangéliumát állítják színpadra, amelyet 25 évvel ezelőtt mutattak be először. A darab az Evangéliumban nem szereplő nézőpontból – Mária szemszögéből – igyekszik elmesélni a bibliai alaptörténetet, és a nő sokat vitatott szerepére reflektál. Tolcsvay László elmondása szerint annak idején azzal a céllal írták a darabot, hogy kifejezzék szeretetüket az édesanyák, az életükben fontos nőalakok felé, ez az üzenet pedig ma talán még aktuálisabb. Az előadásban Mária szerepét Füredi Nikolett játssza, közreműködik a Varidance együttes.

Novemberben kortárs ősbemutatóra készül a színház: Géczi János A bunkerrajzoló című könyvének adaptációját láthatja a közönség. A zenés életkonstrukció Likó Marcell, a Vad Fruttik zenekar frontemberének önvallomásaira, életének töredékeire épít, bemutatva, hogy a drog, az alkohol, a nihil poklán túl is van lehetőség. A produkció igazi kortárs csemege, tánccal, zenével, prózával és képzőművészettel.

Tolcsvay László, Likó MarcellTolcsvay László, Likó Marcell

A 2016-os év végén Rejtő Jenő poénjain nevethetnek a nézők: az abszurd humor magyar bajnokának színpadi műveiből összeállított zenés orfeum est a színház és a cirkusz világát idézi meg, az egyes darabokat pedig kuplék, bohóc-, artista- és táncszámok, valamint élő zene köti össze.

Ugyancsak önreflexív lesz a 2017-es év első bemutatója, A szabin nők elrablása című zenés vígjáték. A darabban a vándorszínészek sanyarú sorsa, a bohém és a civil élet összeütközése jelenik meg – közölte Szelle Dávid rendező.

A teátrum utolsó bemutatója igazi unikum lesz, hiszen zenés színpadon eddig még nem volt látható Molnár Ferenc ifjúsági regénye, A Pál utcai fiúk. A darabot Dés László és Geszti Péter írja, először novemberben fog debütálni a Vígszínházban, majd a vidéki helyszínek közül elsőként mutatja be a Pannon Várszínház. Dés László szerint Molnár könyve a legszebb hazaszeretetről szóló történet, így különösen nagy felelősség nyugszik a vállán, de a kezdeti megtorpanás után már szépen haladnak az előkészületekkel. A klasszikus alapmű egyébként ezúttal nem gyerek, hanem fiatal férfiak konfliktusaként szólal meg. Az előadás főszerepeit Szelle Dávid, György Rózsa Sándor és Szente Árpád Csaba játsszák, rendező-koreográfus Krámer György.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.