Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Simább út vezet majd a Bakonyba

2016. május 5. 10:18
Közel tíz kilométeres szakaszon újul meg a 82. számú főút Gyulafirátót és Zirc között.

Az útépítés részleteiről Czaun János, Gyulafirátót részönkormányzatának vezetője és Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke számoltak be csütörtök reggeli sajtótájékoztatójukon.

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyénkben 29 km főútvonalat újít fel ebben az évben. Ebből közel 10 kilométert tesz ki a nyolcvankettes út rekonstrukciója, ami két szakaszon – Gyulafirátót központjától Eplényig 7,05 km, Olaszfalutól Zirc belvárosáig pedig 2,54 km hosszan – valósul meg.

A 82-es út jelentőségét nemcsak az adja, hogy a Győr és Veszprém közötti teherforgalom ezen halad, de a balatoni szezonban Bécs felől is rengetegen közelítik meg a tavat ezen az útvonalon.

A felújítás során teljesen új burkolatot kapnak az érintett szakaszok, több helyen leaszfaltozzák az útpadkát is, hogy a nagyobb járművek is biztonságosabban kanyarodhassanak.

Gyulafirátóton az aszfaltozáson kívül egyéb javítások is készülnek. Fejlesztik az út melletti csatornahálózatot, ezzel is enyhítve a településrész esővíz-elvezetési problémáit. Optikai jelzésekkel biztonságosabbá teszik a kijelölt gyalogátkelőhelyet, és teljesen újraépítik a forgalomlassító szigetet. A Zirci utca Pásztor és Posta utca közötti szakaszán teljesen megújul a járda.

A munkálatok várhatóan szeptember 30-ig tartanak, a Gyulafirátót belterületi szakaszt azonban már hamarabb, a balatoni szezon kezdetéig szeretnék befejezni.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.