Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színpadon is látható lesz a Holt költők társasága

2016. május 9. 13:34
A nagysikerű kultfilm adaptációja mellett ismét lesz Shakespeare-darab, és legendás rendezők is érkeznek a Petőfi Színházba jövőre. A 2016/17-es évad műsortervét hétfőn mutatta be a teátrum.

„Szép és tartalmas évad van mögöttünk, a közösségben a közönséggel jelszavunknak megfelelően pedig egyre szorosabb kapcsolatot ápolunk a nézőinkkel” – mondta el Oberfrank Pál igazgató, mielőtt ismertette volna a következő évad tervét.

A 2016/17-es évad első bemutatóját október 7-én tartják; a hagyományokat folytatva a társulat egyik tagja, Szeles József rendezi meg a Nebáncsvirág című francia operettet. Az előadás tisztelgés Rátonyi Róbert előtt, aki itthon először vitte színpadra a darabot, majd 1992-ben Veszprémben is megrendezte. „Az eredeti korba és játékstílusba szeretném helyezni a történetet, megmutatva az operett játszás gyökereit” – árulta el Szeles József.

Kellerné Egresi Zsuzsa, Szeles JózsefKellerné Egresi Zsuzsa, Szeles József

A második nagyszínházi bemutató Szomory Dezső Hermelin című színműve lesz Guelmino Sándor rendezésében, majd Bálint András állítja színpadra a My Fair Lady musical változatát.

Januárban érkezik a kultuszfilmként ismertté vált Holt költők társasága, amelyet eddig színpadon még soha nem láthattunk – a világpremier New Yorkban lesz októberben. A Petőfi Színházban Valló Péter rendezi meg a drámát, azzal a céllal, hogy a fiatalokkal is megismertessék a mű rendkívül fontos üzenetét.

A szezont Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékával zárják, amit Lendvai Zoltán rendez.

Tanárokkal egyeztetve, példás személyeket segítségül hívva állította össze a színház a gyermekeknek és az ifjúságnak szóló bérleteit. A legkisebbek Kukac Kata kalandjait követhetik nyomon, a mesemusical mellett pedig Tóth Loon rendezésében láthatják a Madarat tolláról… című zenés mesejátékot, amit korábban a színházi táborban már feldolgoztak a gyerekekkel. Emellett továbbra is kapható a Bonbon Matiné bérlet 2 játékszíni és egy nagyszínházi előadással.

A felső tagozatosoknak szóló bérletben a nagy sikerrel bemutatott „Múlnak a gyermekévek…” mellett Karinthy műve, a Tanár úr kérem lesz látható, valamint Gál Tamás és a Csavar Színház előadásában érkezik a Buda halála Arany János műve nyomán. Ifjúsági bérletet 2, 3 és 5 előadásos változatban válthatnak a középiskolások a nagyszínházi bemutatókból válogatva – tájékoztatott Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

Oberfrank Pál, Kellerné Egresi ZsuzsaOberfrank Pál, Kellerné Egresi Zsuzsa

Technikai okok miatt idén elmaradt A Voltember játékszíni bemutatója, ezt jövőre pótolják. Tóth Loon gyerekkori barátja, Balázs Attila tudományos színművét viszi színpadra. „Alig tudunk valamit Tesláról, pedig a 21. század alapjait rakta le tanulmányaival. A darabban Tesla, a szintén elfeledett matematikus, Hatvani István és Faust elmélkedik hitről és tudományról” – mondta el az előadás kapcsán.

Fesztbaum Béla A léggömb elrepül címmel tart Kosztolányi-estet, Oberfrank Pál Sebő József, a Padányi Iskola tanárának az I. világháború sújtotta Veszprém történetét, Komjáthy László egykori polgármester és dr. Hajós ügyvéd barátságának széthullását feldolgozó művét állítja színpadra, majd Ingmar Bergman, az alkotásért való küzdelemről szóló, Az utolsó sikoly című monodrámáját adja elő, az évad végén pedig Szilágyi Tibor önálló estjére hív a teátrum „Emlékszilánkok” címmel.

Bal szélen Sebő JózsefBal szélen Sebő József

Az új bemutatók mellett a színház sikerelőadásai is műsoron maradnak: a Tokaji aszú, az Abigél, a Család ellen nincs orvosság, a Múlnak a gyermekévek…, a Love Letters – Szerelmes levelek és a …Sem emlék, sem varázslat, melyeket a nyáron országszerte több helyen is előad a társulat.

Az új évad bérleteinek értékesítése május 17-én kezdődik – számolt be Kellerné Egresi Zsuzsanna. Sem a jegy-, sem a bérletárak nem változnak, érdemes azonban részt venni a Bérletek éjszakáján, a színházi nyílt napon és a színházi gyereknapon, ahol a szórakozás mellett rendkívüli kedvezménnyel válthatók bérletek.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. tegnap 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben A Veszprémi Petőfi Színház a hetedik alkalommal rendezi meg április 18-21. között a Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját. Az előadások után idén is beszélgetések lesznek, hogy az aktuális témákat minél mélyebben körbejárhassák. Az autizmus világnapján zajló sajtótájékoztatón vidéki színházak kapcsolódtak a Petőfi színház autizmusbarát szemléletformáló kezdeményezésükhöz. 2024. április 2. 18:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.