Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Szombaton rendezik meg a civil napot

2016. május 17. 13:09
Szombaton rendezik meg a már hagyományos civil napot a Kossuth utcán.

A programokról kedden sajtótájékoztatón számolt be Némedi Lajos alpolgármester és Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke.

Az alpolgármester felelevenítette: Veszprémben évszázados hagyományai vannak a civil életnek, régen a különböző iparos körök fogták össze a szakmabelieket. Ezek a szervezetek hasznos munkát végeztek, jelentős lenyomatot hagytak a város életében.

Némedi LajosNémedi Lajos

A civil nap ötlete tíz évvel ezelőtt merült fel. Veszprémben 700 civil szervezetről tudunk, ezek közül 200 aktívan is részt vesz a város közéletében, hasznos javaslataikkal segítik az önkormányzat munkáját – fogalmazott Némedi. – A város ezt Pro Civitate díjjal igyekszik meghálálni, illetve azzal is, hogy a Civil Keret pályázaton keresztül ebben az évben 4 millió forinttal támogatják működésüket. Ezek a szervezetek jelentős szerepet vállalnak a város kulturális életében, szociális területen.

Heiter SándorHeiter Sándor

Heiter Sándor kijelentette: a Civil Kerekasztal egyik fő célja a rendezvénnyel az volt, hogy a civil szervezetek megmutassák magukat, közvetlenül is találkozzanak a város lakosságával. Az idén 28 szervezet állít standot, de a programnak ezúttal is része lesz a civilek által összeállított kulturális műsorsorozat is. Délelőtt kispályás labdarúgó-tornával indul a nap programja, a halfőző verseny pedig 8:30-kor kezdődik a Kossuth utcán, ahol tíz órától találhatók meg a kitelepülő szervezetek. Az aluljáró melletti szakaszon szabadtéri galériát rendeznek be, a Főposta téren pedig játszóházzal várják a gyerekeket. A hivatalos megnyitót 14 órától tartják, ekkor adják át a Pro Civitate díjat és hirdetik ki a halfőző verseny eredményét, fél órával később kezdődik a kulturális majális. Az elnök hozzátette: az önkormányzat hatszázezer forinttal támogatta a program megvalósulását.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. ma 11:15 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.