Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Bábműsorok és királyi piknik a völgyben

2016. június 1. 17:12
Jövő hét végén, a 23. Kabóciádén ismét a bábműsoroké lesz a főszerep a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren. Idén egy Lego gyűjteményt is bemutatnak.

A veszprémiek az elmúlt huszonhárom évben megszokhatták már, hogy a nyár beköszöntével, az iskolai tanév végén Habakuk király és Boróka királyné képletesen átveszi a város irányítását két napra. Így lesz ez a jövő hét végén, június 11. és 12. között is, amikor már 23. alkalommal rendezi meg hagyományos családi fesztiválját a veszprémi Kabóca Bábszínház.

A szombat délelőtt 10 órakor kezdődő programsorozat Matyi, a ludas gólyalábas felvonulásával kezdődik a régi vidámpark bejáratától a rendezvénytérre, ahol a nap folyamán egészen 21 óráig számos program várja a gyermekeket, és családjaikat. Az előadások mellett lesz kézműves foglalkozás, interaktív szabadtéri játék, de bemutatkozik a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Veszprém Megyei Helyi Csoportja is. A jezsuita templomban 800 forintos belépőért a Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak LEGO gyűjteményét lehet majd megtekinteni- mondta a szerdai sajtótájékoztatón Sipos Tekla, a Kabóca Bábszínház művészeti titkára.

sipos teklasipos tekla

Szombaton bábjáték formájában látható lesz még Écsi Gyöngyi Teremtésmese című előadása, emellett bemutatják a Vitéz Lászlót, a Szélkötő Kalamonát( Bóbita Bábszínház) és egy marionett bábokkal eljátszott bábkoncertet is. Az estet a 21 órakor kezdődő nagy sikerű éjszakai kalandtúra zárja majd egészen a Fricskáig, ahol Danny Bain meséli el a Szaszuma és a Szél nevű mesét interaktív formában.

Vasárnap az Álomszövők, és Az égigérő paszuly délelőtti bemutatása után királyi piknikre várják a gyerekeket, Habakuk Királlyal és Boróka Királynével lehet majd együtt enni. Vasárnap fellép még a Makám együttes is Bogárbál című műsorával, valamint Fabók Mancsi Bábszínháza az A székely menyecske meg az ördöggel. Egy zenés pantomim előadás után a fesztivál egészen este hat óráig tart majd, amikor egy ceremóniával zárják le azt. A napi jegyekért 500 forintot kell majd a helyszínen fizetni.

A jövő hétvégén jó idő ígérkezik, ám a szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy rossz idő esetén a fesztivált az Agórában tartják meg. Azt ígérték, változás esetén időben tájékoztatnak majd.

A szezonnak vége, de az előadásoknak nem

Ugyan a nyári időszakban bezárja kapuit a Kabóca Bábszínház, ám nem állnak le, turnézásba kezdenek. Műsorokkal fellépnek többek között Brüsszelben, Siófokon, Csopakon, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, a budapesti Gyerekszigeten, a Városmajori Szabadtéri Színpadon, de a VOLT fesztiválon is bemutatkoznak- tájékoztatott Szántó Viktória, a Kabóca dramaturgja.

A bábszínház következő szezonjáról elmondta, hogy első alkalommal építik egy tematika köré az évadot: az elfogadás és a tolerancia jegyében olyan előadásokat lehet majd látni, mint A rút kicskacsa és A békakirályfi.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.