Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az őszig megteszik az első lépéseket a Modern Városok programban

2016. június 8. 14:09
Megjelent a Magyar Közlönyben a Modern Városok programban kötött megállapodás végrehajtását szabályozó kormányrendelet.

A nemzetgazdasági miniszter feladata, hogy azonnali hatállyal „tegye meg, illetve kezdeményezze a Kormánynál azon intézkedéseket, amelyek az iparterületek kialakításához, bővítéséhez és fejlesztéséhez szükségesek”, illetve szeptember 30-ig az „Iparos parkkal” kapcsolatban „készítsen javaslatot a projekt megvalósításának támogatására, európai uniós fejlesztési források bevonásának vizsgálatára is kiterjedően”.

Az Aranyosvölgy Tudáspark és Tudományos Központtal kapcsolatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter feladata lesz, hogy október 31-ig megvizsgálja „a Tudásparkra kidolgozott koncepciót, valamint a Pannon Egyetem bázisán megvalósítani tervezett Tudományos Központra vonatkozó koncepciót, és a vizsgálat eredménye alapján tegyen javaslatot a fejlesztések megvalósításával és támogatásával kapcsolatos intézkedésekre.”

A nemzeti fejlesztési miniszter feladata lesz, hogy azonnali hatállyal, „az Önkormányzattal egyeztetve vizsgálja meg a 8-as számú főút és a 82-es számú főút összeköttetésével tervezett, a veszprémi sportlétesítmények megközelítésének javítását is szolgáló útfejlesztés megvalósíthatóságát, továbbá a vizsgálat alapján készítsen javaslatot a beruházás kormányzati támogatással történő megvalósítására és ütemezésére”. Szintén a nemzeti fejlesztési miniszternek kell október 31-ig „az Önkormányzattal együttműködve megvizsgálnia az Aranyosvölgy felett tervezett új völgyhíd és az ehhez kapcsolódó, a város belső elérhetőségét javító közútfejlesztés megvalósításának feltételrendszerét” és ő készít „javaslatot a megvalósításhoz szükséges intézkedésekre”. Emellett „az európai uniós fejlesztési források bevonásának lehetőségére is kiterjedően – gondoskodjon a Balaton irányában (Csopak és Alsóörs térsége) a Veszprém–Szabadságpuszta közötti szakasz, Zirc irányában a Veszprém (Kádárta városrész) – Gyulafirátót közötti szakasz, továbbá a Veszprém–Márkó–Bánd közötti szakasz megépítésére vonatkozó kerékpárút-fejlesztések megvalósításáról.”

A nemzeti fejlesztési miniszter és az emberi erőforrások miniszterének feladata lesz, hogy október 31-ig „az Önkormányzat közreműködésével tegyenek javaslatot a színház épületének rekonstrukcióját szolgáló beruházási programra és ütemezett támogatására, azzal, hogy kormányzati támogatással a műemléképület felújításhoz és korszerűsítéséhez szükséges projektelemek megvalósítására kerüljön sor, míg az Önkormányzat által tervezett, a színház környezetének megújítását célzó fejlesztések esetében
kerüljön vizsgálatra egyéb források bevonásának lehetősége, illetve a fejlesztések több ütemben történő megvalósítása”.

A nemzetgazdasági miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter feladata lesz, hogy „a fejlesztés megvalósításához igazodva" „gondoskodjanak a fejlesztéshez szükséges legfeljebb 2500 millió forint támogatás biztosításáról, amennyiben lehetőség van rá, európai uniós fejlesztési források bevonásával”. A Csermák Antal Zeneiskola felújításának forrásait az emberi erőforrások minisztere biztosítja a „felújítás megvalósításához igazodva, a felmerülés ütemében”.

A nemzeti fejlesztési miniszter feladata, hogy szeptember 30-ig „vizsgálja meg – az emberi erőforrások minisztere közreműködésével – a Veszprém Aréna bővítésének lehetőségét, továbbá a vizsgálat eredménye alapján, a gazdaságossági szempontokra figyelemmel tegyen javaslatot a jelenleginél nagyobb befogadóképességű városi sportcsarnok kialakítására bővítés vagy más megoldás útján”, „gondoskodjon az új, fedett városi uszoda megvalósításáról a veszprémi uszoda beruházás egyes kérdéseiről szóló 1049/2015. (II. 11.) Korm. határozat alapján”, ő gondoskodik a „városban tervezett új jégcsarnok megvalósítását biztosító, illetve az ütemezett megvalósítást elősegítő intézkedések megtételéről (…) jégcsarnokra vonatkozó tervek kidolgozásához és megvalósításához igazodva”. Az is a nemzeti fejlesztési miniszter feladata lesz, hogy „készítsen javaslatot az emberi erőforrások minisztere bevonásával a veszprémi stadion rekonstrukciójának – részben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében rendelkezésre álló európai uniós fejlesztési források bevonásával történő – támogatására, azzal, hogy a beruházás terjedjen ki egy új futófolyosó kialakítására is” szeptember 30-ig.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.