Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mesebirodalommá alakult a völgy

2016. június 11. 12:40
Színes forgatag, bábosok és egy hatalmas LEGO kiállítás képében egy kisebb varázslatos birodalom is várja a gyerekeket szombaton és vasárnap a Kolostorok és Kertekben megrendezett Kabóciádén.

Idén már 23. alkalommal jelentkezik a Kabóca Bábszínház hagyományos nyárindító – évadzáró fesztiválja a Kolostorok és Kertekben. Székely Andrea igazgatónő szerint rendkívül fontos és nagy jelentőséggel bír a város életében, hogy 23. éve hívják szórakozni a gyerekeket a völgybe. „Akik annak idején részt vettek az első Kabóciádén, ma már a gyerkőceikkel térnek vissza, ez pedig nemcsak rendkívül örömteli, de igazán egyedülállóvá is teszi a fesztivált.

Ilyenkor mindig arra törekszünk, hogy feldíszítsük a völgyet, és egy kicsit a saját formánkra alakítsuk, és egy összművészeti fesztivált hozzunk létre, zenével, koncertekkel, bábosokkal, képzőművészeti alkotásokkal és rengeteg játékkal” – árulta el kérdésünkre.

A Kabóciádé a bábszínház életének is az egyik legfontosabb eseménye, amelyet sok előkészület előz meg: a társulat közösen készíti el a dekorációt, minden apró lépést pontosan megterveznek.

Idén is kiemelkedő programokkal készültek, és eddig az időjárás is kegyes volt, így szép számmal jelentek meg a családok a völgyben. A gyerekek szórakoztatásáról gondoskodik többek között Écsi Gyöngyi és Pályi János, akik bábjátékokat adnak elő, Pécsről érkezik a Bóbita Bábszínház, este pedig Szirtes Edina Mókus ad koncertet marionett bábuk kíséretével.

Vasárnap a Makám együttes és Danny Baim gondoskodik a mókáról és a kacagásról, de nagy érdeklődés övezheti a hagyományos éjszakai kalandtúrát is, amelyen ezúttal Ricsi robotnak kell segíteni, hogy hazataláljon. Az űrséta során a gyerekek csillagképek formáját ölthetik fel és különböző játékos feladatokat öltenek fel. Az igazgatónő elmondása szerint az idei fesztivál az egyik legnagyobb különlegessége pedig a Balaton-Bakony Kocka Klub gyűjteményéből összeállított LEGO kiállítás a Jezsuita templomban, amely valószínűleg a nagyra nőtt gyerekek tetszését is elnyeri.

Galéria
Bábok, játék és fantasztikus mesék a völgyben - XXIII. Kabóciádé
Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.