Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Kulturális programszemle a vakációra

2016. június 22. 23:39
A forró nyári napokat a strand mellett az igazi eltölteni, alternatívaként azonban számtalan kulturális program áll rendelkezésünkre a nyáron. Összegyűjtöttük, mikre érdemes odafigyelni.

Városi Művelődési Központ (Táborállás tér 1.)

Június 26-án vasárnap 15 órától 20 óráig Családi nap keretében kapcsolódhatnak ki a lakók a Veszprémvölgyben. A rendezvényen Mosolyvár Játszóház és a Zabszalma Zenekar szórakoztatja a kicsiket, a nagyobbakat pedig a Winners Versenytánc Egyesület műsora, illetve a Lung C’uan Tao Kung Fu School bemutatója várja. Este hét órától fellép az X Faktor győztese, Oláh Gergő.

Július 7-én csütörtökön az Agóra előtti parkban a Z’mirim Diák Klezmerzenekar, a Naim Klezmerzenekar, valamint a Jack A Kabel zenekar ad bemutatkozó koncertet este hat órától.

Augusztus 18-án csütörtökön és 19-én, pénteken Nemzetközi Folklóresteknek fog helyszínt biztosítani az Óváros tér. A rendezvény Grúzia, Egyiptom, Horvátország, Argentina és a Felvidék világát is közelebb hozza majd a látogatókhoz. A programok mindkét napon este hét órától zajlanak.

Augusztus 7-én, vasárnap Veszprémi Vigasságok címmel egész napos nép- és iparművészeti kirakodóvásár kerül megrendezésre az Óváros téren, melyet táncegyesületek és kulturális egyesületek szereplései kísérnek, négy órától pedig fellép a Csurgó Zenekar.

Fotó: Veszprém InfóFotó: Veszprém Infó

Laczkó Dezső Múzeum ( Erzsébet sétány 1.)

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum 2016. július 1-én, pénteken 18 órakor nyitja meg a KAPCSOLATOK (KÁDÁR TIBOR 70) című új időszaki kiállítását. Kádár Tibor 1946-ban született Kolozsvárott. Sokszoros zaklatás és politikai nézeteltérés miatt ekkor kérte végleges kitelepedését Magyarországra. Családjával az 1980-as évek végétől Veszprémben él.

Augusztus 20-án az Államalapítás Ünnepén 14 órától 18 óráig Családi programot szervez a múzeum. A programok között tárlatvezetések, kenyérszentelés, kézműves játszóház és a Kabóca Bábszínház előadása is szerepel.

Aktuális kiállítások:

2016. június 25. . - 2016. október 15.
A „rénnyáj haladtában...” Válogatás szibériai nyelvrokonaink tárgyi világából című kamarakiállítás

2016. április 28. - 2016. október 02.
A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum a 2016. április 28-án, csütörtökön nyitotta meg
„SZERZETES, FŐPAP, HAZAFI: Széchényi Pál. A nagycenki múmia kutatása” című
kiállítását. A tárlat a Győri Hittudományi Főiskola vándorkiállítása.

Június 26-ig még megtekinthető a „PAPÍRSÁRKÁNYOK, PÖRGETTYŰK ÉS BABÁK JAPÁNBÓL” című kiállítás is, amely a Japán Alapítvány Budapesti Irodájának vándorkiállítása.

Fotó: LDMFotó: LDM

Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ (Vár u. 31.)

Június 29-én, szerdán 17 órakor bemutatásra kerül „A halimbai esperes nyomában” című dokumentumfilm. A vetítés előtt bakonyi gyógynövényekből készült teák kóstolására is lehetőség lesz.

Szintén 29-én, 19 órától a Bran ír népzenei együttes, július 2-án, szombaton 19 órától pedig a Misina duda együttes ad koncertet. Utóbbira a belépőjegy ára 2000 Ft.

Egész nyáron (egészen pontosan szeptember 8-ig) megtekinthető az Irgamasság Szentéve és a Katolikus Karitász alapításának 85. és újraindulásnak 25. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás, mely a „Megesett rajtuk a szíve” címet viseli.

A XI. Nyári Orgonavarázs alkalmából négy egyházzenei est is megszervezésre kerül az Árpádházi Szent Margit templomban június 26-án, július 17-én, augusztus 7-én és augusztus 28-án egységesen 20 órától.

Fotó: Turista ÉremFotó: Turista Érem

vehir.hu
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.