Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több mint tíz ország zenészei a veszprémi Utcazene Fesztiválon

2016. június 28. 14:58 // Forrás: mti
Több mint tíz ország zenészeit hallhatja a közönség július 20. és 23. között a veszprémi Utcazene Fesztiválon, amelyen a meghívott együttesek mellett a több száz jelentkezőből kiválasztott húsz zenekar is megméretteti magát.

Mint Muraközy Péter főszervező az MTI-nek elmondta, magyar zenekarok mellett brit, német, holland, finn, belga, olasz, cseh, lengyel, dán és francia fellépők biztosan lesznek az idei fesztiválon. Jön a német Musik For The Kitchen és a finn Steve 'n' Seagulls, amely népszerű rockfeldolgozásokat játszik sajátos stílusban. Koncertet ad a berlini Riders Connection, az indie gypsy fúzió úttörőjének számító brit The Trouble Notes, a Tram33 brüsszeli blues duó, a szintén belga Jaune Toujours és a francia Anastasia is.

Fellép Veszprémben a lengyel Krakow Street Band, a brit The Midnight Barbers "whisky áztatta rock 'n' rollal", a Paul-Ronney Angel által alapított - szintén brit - The Urban Voodoo Machine, és jön az energikus, érzelmes, modern rock 'n' rollt játszó holland Town of Saints is.

Részt vesz a 17. alkalommal megrendezett fesztiválon az olasz Mr Alboh, egy modern trubadúr, a "freak bluest" játszó francia duó, a The Summer Rebellion, a cseh Mydy Rabycad, és a Reggio Calabriában alakult olasz Syndrome zenekar is, amelyek az elmúlt két évben már felléptek Veszprémben.

A versenyen a neves külföldi utcazenészek mellett színpadra áll az a húsz zenekar is, amelyet több száz jelentkező közül választottak ki. Lesz köztük - a hazai formációk mellett - egy csapat a Szatmárnémeti Utcazene Fesztiválról is, amelyet veszprémi példára szerveztek.

A versenyzőkre a közönség is szavazhat, és szakmai zsűri is értékeli őket. A zsűri és a közönség által legjobbnak tartott előadók fél-félmillió forintot nyernek, emellett a győztes kijut Ferrarába, Európa legnagyobb utcazenei seregszemléjére. A zsűri tagja lesz Horváth Gergely szerkesztő-műsorvezető, Felcser Máté, a Punnany Massif frontembere és Stefano Bottoni, az olasz Ferrara Buskers Festival programigazgatója.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.