Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Uhu fióka a Veszprémi Állatkertben

2016. június 30. 9:31 // Forrás: Veszprémi Állatkert
A tavasszal kikelt fióka már látható a bagolyröpdében.

"A Veszprémi Állatkert uhu tenyészpárja évről évre szaporulattal örvendezteti meg az állatkertészeket, ami a faj természetvédelmi státuszára való tekintettel rendkívüli jelentőséggel bír. Idén tavasszal egy példány nagy fülesbagoly kelt Állatkertünkben, mely szépen cseperedik, nevelésében mindkét szülő szerepet vállal. A fiókát az Állatkert állatorvosa egyedi azonosítóval, mikrochippel látta el, és az előző évekhez hasonlóan a megfelelő életkor elérését követően repatriálásra kerül majd. Az új élőhelyének kiválasztása a természetvédelmi szempontok figyelembevételével, természetvédelmi őrök segítségével történik.

Az uhu az egyik legnagyobb testű bagolyfaj, Magyarországon fokozottan védett és ritkaságnak számít. A hazánkban költő párok számra évről-évre kis mértékben növekszik, melyhez hozzájárul a faj sikeres betelepítése az eredeti költőhelyeire, amiben a Veszprémi Állatkert minden évben részt vesz.

Az uhu éjjel jár táplálék után, kiváló látással és hallással rendelkezik, mely segíti a zsákmány elejtését. Táplálékát főként madarak és kisebb emlősök alkotják, melyeket horgas csőrével könnyedén elejt ez a nagyméretű ragadozó madár. Kerüli az emberek közelségét, a nehezen megközelíthető sziklás területeket kedveli, melyeket elszórtan fák borítanak fészkelő helyet és táplálkozási lehetőséget biztosítva számára.

A Veszprémi Állatkert uhu fiókáját a Fejes-völgyi bagolyröpdében tekinthetik meg látogatóink"- írta a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az állatkert.

zoo
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.