Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kalandra fel!

2016. július 7. 15:36
100 nagycsalád közel 50 játékot próbálhatott ki ingyen és tehetett szert páratlan élményekre csütörtökön, az I. Nagy Kaland Napján a Sobri Jóska Élménypark munkatársainak jóvoltából.

Első alkalommal hívták életre a Nagy Kaland Napját a Sobri Jóska Bakonyi Élménypark vezetői, hogy kalandokhoz, élményekhez juttassák azokat a nagycsaládokat, akiknek különben nincsen módjuk, anyagi lehetőségük hasonló szabadidős kikapcsolódásokon való részvételre.

Jáger Balázs, a kalandpark ügyvezető igazgatója elmondta, mivel maguk is családi vállalkozásként működnek, a kollégákkal együtt egy nagy családot alkotnak, különösen fontosnak tartják, hogy rendszeresen kiálljanak olyan szervezetek, alapítványok mellett, amelyek hozzájuk hasonló értékrendet képviselnek. A ’Kapni jó, de adni jobb’ szlogenjüknek megfelelően így az elmúlt két évben segítették a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat alapítványát és a Gézengúz Alapítványt, idén pedig 100 nagycsaládot hívtak az élményparkba, hogy térítésmentesen próbálhassanak ki közel 50 játékot.

A rendezvénnyel emellett szerették volna felhívni a figyelmet a természetben eltöltött idő örömfokozó hatására, környezetünk szépségének megóvására, a közös játék összetartó erejére és a mozgás egészségmegőrzésben betöltött fontos szerepére is.

Kapot Ildikó, Jáger Balázs, Bebe, Nyertes ZsuzsaKapot Ildikó, Jáger Balázs, Bebe, Nyertes Zsuzsa

Hogy ezt az üzenetet még inkább sikerüljön átadni, az eseményen több hírességet is vendégül láttak, akik egy játékos vetélkedő alkalmával tesztelhették bátorságukat. A két versenyző csapat kapitányai Bebe és Nyertes Zsuzsa voltak, akik mindketten nagy örömmel tettek eleget a felkérésnek, „hiszen ha családról van szó, nem lehet nemet mondani”. Ráadásul ez a nap nekik is tökéletes alkalom volt arra, hogy egy kis időre újra gyereknek érezzék magukat.

Elsősorban pedig a nagycsaládosok minden tagjának, akiknek bár a mindennapok is egy-egy kalanddal érnek fel a sok gyermek mellett, ők is vágynak más fajta izgalmakra is. Az élményparktól kapott hárommillió forint összértékű támogatás ezért nem csupán anyagi értelemben értékes a Nagycsaládosok Országos Egyesülete számára, hanem azért is, mert a kalandpark vezetői fontosnak tartották, hogy életre szóló élményekkel gazdagítsák a gyerekeket és szüleiket – tájékoztatott Kapot Ildikó, a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületének elnöke.

A kezdeményezés ráadásul arra is kiváló lehetőség, hogy a népesedési világnaphoz (július 11.) közeledve bátorítsa a többi szülőt, hogy merjenek minél több gyereket vállalni.

NAGYCSALÁDOSOK ORSZÁGOS EGYESÜLETE
Az 1987-ben alakult egyesület jelenleg az egész országban több mint 250 helyi közösséggel, 70 ezer taggal, és mintegy 14.000 tagcsaláddal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseik száma megközelíti az 1500 főt. A NOE a családos közösségépítésen és értékőrzésen túl – melynek középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll – ellátja a családok érdekvédelmét és országos, valamint helyi rendezvényein vidám kapcsolatépítésre, szórakozásra is lehetőséget nyújt.

Az I. Nagy Kaland Napján a családok nemcsak a játékoknak örülhettek, de a szervezők további színes programokkal is készültek: zenélt az Alma Együttes, Béres Alexandra mozgatta át a csapatokat, este pedig Pataky Attila adott koncertet.

Az élménypark vezetői hozzátették, szeretnék, ha ez a kaland nem csak egy napra szólt volna: a rendezvénnyel hagyományt is kívánnak teremteni, kifejezett céljuk pedig, hogy más kalandparkok, akár élményfürdők is csatlakozzanak hozzájuk az egész országból. Így egyben a távolságukat is sikerülne leküzdeni, és minden nagycsalád a hozzá legközelebb eső ponton tudna szórakozni.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.