Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zene, bor, mámor

2016. július 9. 8:58
Péntek este ismét elstartolt a 2016-os VeszprémFest kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok.

Úgy látszik, hat évvel ezelőtt igencsak sikeres volt a területfoglalás, amikor a görög istenek, Apollón és Dionüszosz elküldték modernkori követeiket, hogy Veszprém szívében, az Óváros téren 10 napig a bulié és a boré legyen a főszerep, mert a VeszprémFest hivatalos kísérőrendezvényére, az idén iskoláskorba lépett Rozé Rizling és Jazz Napokra tényleg nem kellett nógatni senkit, hogy eljöjjön.

Jött mindenki magától, és mire éjszakába kezdett hajlani az este, szinte zsúfolásig megtelt a borfaluvá avanzsált tér. Jobban mondva talán mediterrán gasztrofaluvá előlépett Óváros tér, hiszen a mini-fesztiválon a balatoni borrégió vezető pincészetei és a kisebb borászatok nedűi mellett például ízletes sajt-és sonkatálak is elérhetők.

A talpalávalóról az első este a Wetwood gondoskodott, majd a Pribojszki Mátyás Band izzította be a bulit új lemezük, a My Stories dalainak bemutatásával, rögvest kisebb képzeletbeli utazásra is invitálva a közönséget, a koncert elején felcsengő nóta, a Memphis Soul ugyanis legalább olyan érzést keltett, mintha épp Amerika hosszú útjain tartanánk a város felé beköszönni Elvis Presleynek vagy Johnny Cashnek. Jó kezdés – amit aztán a Barabás Lőrincz Quartett és Selector Emka Dj szettje követett.

A rendezvény újdonsága egyébként a városházára és a Tűztoronyra vetített gyerekrajzokon túl a polgármesteri hivatal előtt csónakokkal, babzsákokkal és nyugágyakkal berendezett kis sziget, ami kifejezetten szimpatikus abból a szempontból is, ha a zenét kicsit kisebb hangerőn élveznénk, míg egy baráti beszélgetést folytatunk le.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok nyitónapjáról egy kis galériát is készítettünk, melyet IDE KATTINTVA lehet megnézni.

Galéria
Kezdett a Rozé, Rizling és Jazz Napok
Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. 2024. március 19. 9:34 José Cura is fellép a VeszprémFesten José Cura is fellép a VeszprémFesten Újabb sztárfellépőt jelent be a VeszprémFest. A História Kertben felállított nagyszínpadon július 17-én az argentin tenor legenda, José Cura ad koncertet. A világhírű operasztár kifejezetten a veszprémi közönség kedvéért összeállított, csak itt hallható, különleges műsorában gitár és zongora kísérettel előadott argentin népdalok és nagy ívű, szimfonikus zenekarral megszólaló operaáriák egyaránt helyet kapnak.  2024. február 15. 13:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.