Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Biganticus buli

2016. július 14. 12:59 // Forrás: Ecoport
Július 14-én érkezik a Rozé, Rizling és Jazz Napokra Heincz Gábor „Biga” zenekarával, akivel kedvenc fesztiváljáról és aktuális zenei terveiről is beszélgettünk.

Mesélj egy kicsit, milyen projekten dolgozol jelenleg?

Jelenleg a zenekarommal egy teljesen új koncertműsor összeállításán dolgozunk a nyárra, illetve az idei évre. Az a tervünk, hogy a jövő év tavaszától már kizárólag saját dalokat játsszunk, ezért most lázasan írjuk a szövegeket. Fokozatosan alakulunk át, háromhavonta szeretnénk jelentkezni egy új dallal és klippel. Ennek az egyik fázisa lesz egy nagy önálló koncert idén az Akváriumban, majd az A38 hajón a nyolc számos EP lemezbemutató koncertje.

Milyen jellegű dalokra számíthatunk?

A sorozat első darabja a rádiókban nemrégiben debütált All right című dalom. Hál’ istennek nagyon hamar megszerették a hallgatók, felkerült a slágerlistára. Rövidesen érkezik hozzá a videoklip is, és az utolsó finomításokat végezzük a következő nótán. Stilisztikai szempontból lesz egy kis változás: a tőlem megszokott acoustic vonal sok esetben marad – mint ahogy az All rightban is jelen van –, és továbbra is modern és slágerzenét szeretnénk készíteni, a következőben viszont lehet, hogy egy kicsit rockosabb irányba mozdulunk el.

Kevesen tudják, hogy szorosan kötődsz Balatonfüredhez, a szüleid a mai napig ott élnek. Mennyire inspirál ez a borvidékeiről is híres balatoni közeg?

Én általában kötődöm a kisvárosi hangulathoz, talán azért, mert világéletemben a belvárosi nyüzsgésben éltem, és néha jól esik a csend és a nyugalom. A balatonfüredi lét már egy megszokott állandó az életemben, gyakran járok le a szüleimhez, akiknek van ott nagyon szép kis házuk és egy Balaton szerte ismert rétes boltjuk, a város is gyönyörű. Nekem a balatoni életérzés a nyárral kapcsolódik össze, és ez mindenképpen inspirál. Úgy érzem, a dalaimon keresztül is vissza tud jönni ez az érzés, azon a környéken nagyon szeretik, és a rádiók is szívesen játsszák őket, sokszor hívnak fellépésre.

Harmadik alkalommal lépsz fel a Rozé, Rizling és Jazz Napokon. Milyen élményeid kötődnek a VeszprémFesthez és a kísérőrendezvényéhez?

Gyakorlatilag elmondhatom, hogy a kedvenc fesztiválomról van szó, ráadásul a Rozé, Rizling színpadot nagyon-nagyon szeretem. Hihetetlenül patinás környezetben, a kis bodegák körében zenélhetünk, ami igazán családias hangulatot varázsol a rendezvénynek. Érdekes, hogy igen különböző stílusú zenekarok lépnek fel, mégis mindet nagyon szereti a közönség. A kicsit jazzessebb, akusztikusabb vonalat is szívesen hallgatják, végigtapsolják, a táncosabb daloknál pedig szinte megőrülnek. Rendkívül befogadó ez a társaság, nagyon kedvelem.

Civilként is részt veszel a fesztiválon?

Mindenképpen, idén is tervezzük, hogy ha már ott vagyunk, a turnébuszban ücsörgés helyett belevetjük magunkat a fesztiválba, kóstolgatunk, meghallgatjuk a produkciókat.

Bigantic címmel adtok koncertet. Mire utal a cím?

Csupán arra, hogy ez nem egy szóló produkció lesz, hanem zenekaros koncert. Történt egyébként ebben is egy kis változás: míg korábban voltak mellettem női vokalisták, ez most megszűnt, viszont színesedett a zenekar – a Roy & Ádámból ismert Nagy Ádám fog gitározni rajtam kívül. Teljesen új műsorral érkezünk, ha pedig elkészül a következő dal végleges szövege, az is repertoáron lesz már, függetlenül attól, hogy csak júliusban debütál majd.

Ecoport

Bertalan Melinda
további cikkek
Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. 2024. március 19. 9:34 José Cura is fellép a VeszprémFesten José Cura is fellép a VeszprémFesten Újabb sztárfellépőt jelent be a VeszprémFest. A História Kertben felállított nagyszínpadon július 17-én az argentin tenor legenda, José Cura ad koncertet. A világhírű operasztár kifejezetten a veszprémi közönség kedvéért összeállított, csak itt hallható, különleges műsorában gitár és zongora kísérettel előadott argentin népdalok és nagy ívű, szimfonikus zenekarral megszólaló operaáriák egyaránt helyet kapnak.  2024. február 15. 13:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.