Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bajos hangjegyek, virtuóz hegedűszó

2016. július 22. 8:49
Fúziós indie cigányzenét játszik a Németországból érkezett The Trouble Notes.

A banda alapítója, a hegedűvirtuóz Bennet Cerven elégedett is lehetett volna az életével, hiszen mindene megvolt: jól fizető állása, nyugodt kis élete sok baráttal és népes családdal. Neki ez mégsem volt elég. Világkörüli útra indult, és mára valóban a bolygó számos pontján szórakoztatta már közönségét a The Trouble Notes zenekarral. A nagy kalandra Florian Eisenschmidt gitáron és Oliver Maguire ütős hangszereken kíséri Cervent. Zenekaruk stílusok és kultúrák között kalandozik, zenéikben a hip-hop, a rock, a klasszikus- és cigányzene, valamint a jazz stílusjegyei keverednek.

"Amikor nyitottságból zenélsz, akkor fel kell rúgnod a szabályokat, és újakat kell alkotnod, amik majd formálják a zenédet" - mondta Cerven - "Mi egy modern módon szőjük a stílusokat és kulturális jellegzetességeket. A klezmert, a keleti zenei motívumokat, a mediterrán dallamokat és más inspiratív forrásokat az egyszerű nyugati zeneszerzésben ötvözzük."

A zenekarral pénteken 21 órától a Gizella-udvarban, és szombaton 23 órától a Kossuth utcán a húszemeletes alatt találkozhattok.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.