Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Falunapot tartanak hétvégén Bándon

2016. július 27. 18:04
Az érdeklődőket fogathajtás és koncertek várják hétvégén a bándi falunapokon, de felavatják Mádl Ferenc szobrát is. A következő Esseg-varázst augusztus végén rendezik.

Idén július 29. és 31. között rendezik meg a már hagyományossá vált falunapokat Bándon.

Pénteken 18 órakor Buvári Tamás Nekem ti voltatok című kötetének könyvbemutatójával kezdődik a hétvége programja a templom melletti megújított közösségi téren, ahol az író beszélgetőpartnere Krein Péter lesz, Halas Adelaida színművész pedig kisebb betétdalokkal működik közre – mondta el kérdésünkre Steigervald Zsolt, a falu polgármestere.

A szombati nap fogathajtó versennyel indul 11 órakor, amelyet Bánd Szentgállal közösen szervez meg. A polgármester szerint a két falu közt évek óta jó a kapcsolat, ennek egyik „megünneplése” a közös szervezésű fogathajtás lesz az Aranyos közben.

a bándi essegvár. augusztus végén itt is lesz program. fotó:panoramioa bándi essegvár. augusztus végén itt is lesz program. fotó:panoramio

Délután fél öttől kezdődnek a kulturális programok a „Focipálya színpadon”, ahol bemutatkozik a Márkói Cserdülő Néptánccsoport, Dávid Roland, és Buvári Lilla is. A Sose Bánd Színjátszók a Steierlein Katalin Közösségi Házban lépnek fel 18 órától, a Lúdas Matyit mutatják be.

A Hangadók és az Ezone együttes közösen ad koncertet a Közösségi Ház mögötti színpadon 19 órától, Lakatos Bence pedig 20 órakor lép fel.

Vasárnap szentmisével kezdenek a bándiak 10 órakor a Szent Anna templomban, amelyen Kövér László, az Országgyűlés elnöke is részt vesz. „Ezt követően ünnepélyesen avatják fel a falu szülöttének, Mádl Ferencnek a szobrát, amely kisebb útlezárásokkal jár majd” - mondta el Steigervald Zsolt.

A falunapokkal nem ér véget a nyári programsorozat Bándon, ugyanis augusztus 27-én az ITTMOST Egyesülettel karöltve tartják az Esseg-varázs nevű kezdeményezést. A névadó bándi vártoronynál rendszeresen tartanak programokat, legutóbb épp hétfőn volt ilyen, ahol játszóház, modern táncműhely, tűzgyújtás, repülőszimulátor, bűvészelőadás, koncertek, és meditációs gitár improvizációk várták nem csak a falu, hanem a környék lakosságát is.

Így szokott kinézni a vár. fotó: bakony-balaton.huÍgy szokott kinézni a vár. fotó: bakony-balaton.hu

Sötétedéstől DJ Zöld zenélt, miközben a vár fényfestésbe borult. A bándi polgármester az augusztusi programokról elmondta, hogy hasonlóakra kell számítani, de még nincs fix menetrend. Pár hét múlva azonban kiderül, hogy mivel is várják a nagyérdeműt.

Ge. Á.
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. ma 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.