Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Balatoni strandon problémáztak a vakvezető kutya miatt

2016. július 29. 14:53
A jegyszedő a vakvezető kutyája miatt nem akart beengedni egy vak nőt az alsóörsi strandra. Egy vendég sietett a segítségére.

A házirendre hivatkozva nem akartak beengedni egy budapesti vak nőt két héttel ezelőtt az alsóörsi strandra, amikor jegyvásárlás után a jegyszedő meglátta, hogy a vakvezető kutyája is vele van. Egy vendég sietett a nő segítségére, akinek sikerült elérnie, hogy hívják fel a jegyszedő főnökét. Ő a szabályoknak megfelelően készségesen invitálta a vendégeket a strand területére.

A nő az esettel kapcsolatban azt mondta a Vehirnek, hogy hiába mehetett végül be, a jegyszedő nem kért tőle bocsánatot. Elmondása szerint a Balaton környékén még nem történt vele hasonló, eddig még majdnem mindenhova beengedték a kutyával. Szegeden egy étteremet kellett kihagynia ugyanezért.

A legtöbb magyar strand szabályzatában hiába áll az, hogy a kutyáknak tilos a belépés,

Magyarországon rendelet szabályozza, hogy a hámmal és azonosítóval ellátott vakvezető kutyák gazdájukkal bárhová bemehetnek.

A Balaton körül egyébként csupán pár helyre lehet kutyát strandra vinni, erről nemrég egy cikket is írtunk.

Kerestük az ügyben az alsóörsi strandot is, ahol kérdésünkre elmondták: lehetetlen, hogy vak vendégeiket és vakvezető kutyáikat ne engedjék a strandjuk területére, hiszen évek óta kiemelten figyelnek erre.

Nagyon ritka az ilyen eset itthon - mondta a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke egy hasonló ügy kapcsán még a TV2 Tények műsorában az év elején. Az akkori eset szintén a cikkben szereplő hölggyel esett meg, akit labradorjával egy étteremtulajdonos nem akart a többi vendég közé engedni.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.