Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

LEGALÁBB A HÉTVÉGÉN JÓ IDŐ LESZ

2016. július 29. 15:44
Rengeteg eső esett a héten, de legalább a hétvégén tökéletes strandidő lesz.

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint szombaton folytatódik a száraz, nyári idő. Csak kevés felhő takarja a Nap fényét, gyenge, változó irányú szél fúj. Szombat reggel 19°C, délután 32°C, este 26°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnap ismét nedvesebb légtömeg helyezkedik el felettünk, mely elősegíti a légköri labilitást, az erőteljes gomolyképződés, helyi záporok, zivatarok kialakulását. A hőmérséklet nem változik, 30°C felett alakul vasárnap délután.

Hétfőn és kedden is lehetnek záporok, zivatarok, szerdán egy hidegfront okozhat fehőzetnövekedést, szélélénkülést, csapadékot, pár fokos lehűlést. A jövő hét második fele felmelegedést ígér, folytatódhat a meleg, nyári idő.

KÖZÉRZET

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

BALATON

Általában gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h) lesz a leginkább nyugatias (DNY, NY, ÉNY) irányú szél, amely csak alkalmanként, gomolyfelhő környezetében élénkülhet átmenetileg 30 km/h fölé. Folytatódik a túlnyomóan napos strandidő, időnkénti fátyol- és gomolyfelhősödéssel. Csapadék nem valószínű.

A víz hőmérséklete Csopaknál 26°C.

UV-SUGÁRZÁS

Szombaton megyénkben erős, a Balaton partján nagyon erős UV-sugárzás várható, a vízparton akár 15 perc alatt is leéghetünk.

POLLEN

Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően magas marad. A pázsitfüvek, az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának mennyisége többnyire alacsony, de esetenként közepes is lehet. Általában alacsony koncentrációban van jelen a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is, illetve már az üröm és a parlagfű virágporából is előfordulhat egy-egy szem a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is sokfelé elérheti a nagyon magas szintet.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.