Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Horvátországról másképpen

2016. augusztus 12. 11:14
Most ne a tengerparti csodákról, hanem a tömegközlekedésről, vendéglátásról beszéljünk Horvátország kapcsán.

Nyugodtan buszozz

Horvátországot legtöbben autóval keresik fel, ezért nem is kerülnek kapcsolatba a helyi közlekedéssel. Pedig érdemes. Megéri letenni az autót és buszozni helyette. Főleg ha úti célod Split. Ez a gyönyörű tengerparti város nem csak Diocletianus római császár palotájáról, hanem a tűrhetetlen parkolási körülményekről híres. Mi Omisból kirándultunk Splitbe.

Az oda úton helyi járattal mentünk, ami halálpontosan érkezett és nagyon kulturált utazást biztosított. Igaz, amikor beért Splitbe, a buszt óriási tömeg szállta meg, hiszen helyi járatként működött. Akik a nagyobb nyugalomra, kényelemre vágynak, azok távolsági busszal tegyék meg ezt a távot. Elegánsabb, jobb a légkondi, és ami nagyon fontos: olcsóbb.

A legfontosabb, nagyon kulturált az utazás, nagyon kedvesek a sofőrök, kalauzok. Nem látni fogatlan, rosszul öltözött mogorva „szakembert”. Szinte bárhol leszállhatsz, csak szólj időben.

split-Fotó: easyjetsplit-Fotó: easyjet

Válassz egy fix pontot

Ha a horvát tengerpartot választod pihenésként, akkor érdemes az adott helyen egy fix vendéglátóhelyet választanod. Nagyon értékelik a hűséget, ha minden nap ugyanoda térsz vissza. A horvát vendéglátás egyik nagy jellemzője a nagyvonalúság. Itt nem egy nyár alatt akarnak meggazdagodni a gasztro-vállalkozók. Ezért számtalan gesztust kap a hűséges ügyfél. Már a második alkalommal, de a harmadiknál biztosan jön a bónusz. Ami gyerekeknél egy kis édesség vagy gyümölcs, felnőtteknél valamilyen tömény.

A mi esetünkben, Omisban a Liberó (már a név is nagyon jó!!) Étteremben a sokadik napon például a kislányom választhatott ajándékot magának a közeli kisboltban, amit az étterem tulajdonosa fizetett. A figyelmesség, a minőségi kiszolgálás mellett ők sokat adnak arra, hogy mindig hozzájuk térjél be. Megdöbbentő, de nincs nyelvi probléma. Hiszen mindketten egyet akartok: fogyasztani.

Mindenképpen megértetik magukat, figyelnek rád, segítenek mindenben, amiben csak lehet.

Címlapfotó: easyjet

vehir.hu
további cikkek
Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35 Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000 utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain.  2024. január 30. 12:31 Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Szombaton kezdetét vette Európa leghíresebb farsangja, a velencei karnevál, a színes maskarát öltő emberek és a napokig tartó bulizás azonban nem csak Olaszország sajátja: februárban egymást érik a karneválok, ahol igazán látványosan űzhetjük el a telet, ha már tele van vele a hócipőnk. 2024. január 29. 15:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.