Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Alaposan megszivatták az olimpikonokat

2016. augusztus 24. 14:18 // Forrás: boredpanda
Senkinek nem kívánjuk azt a látványt, ami a brit sportolókat fogadta a repülőtéren.

A britek roppant büszkék idei olimpiai teljesítményükre - valljuk be, joggal: az éremtáblázat második helyén végeztek az Egyesült Államok mögött. Ez a legjobb helyezésük az 1908-as londoni olimpia óta - akkor az első helyen zártak. Nem csoda hát, hogy a BBC rádiócsatornáinak sporthíreiben egymásnak adják a kilincset az elégedetten nyilatkozó sportolók és sportvezetők, a hazatérő olimpikonoknak pedig óriási ünnepséget szerveztek Manchesterben.

Csakhogy a Heathrow repülőtéren az Aranygépről leszálló sportolókat megdöbbentő látvány fogadta.

Történt ugyanis, hogy a nemzeti csapatnak egységes dizájn szerint tervezték és gyártották le a felszerelését - ebbe a formaruhától kezdve a sportdresszeken át a melegítőkig minden beleértendő. Igen, a táskák is.

Az Egyesült Királyságot 366 versenyző képviselte 25 sportágban Rióban (persze nem mind jött haza most, de így is elég sokan) - többen közülük több csomagot is vittek magukkal, így amikor a sportolók leszálltak az Aranyjáratról, és túlestek a kötelező közös fotózáson, azzal szembesültek, hogy a reptéren több száz tökegyforma piros csomag várja jogos tulajdonosát. A sportolóknak így minden címkét egyesével végig kellett nézniük, mire megtalálhatták a saját holmijukat.

Voltak, akik ebben a helyzetben is megőrizték legendás brit hidegvérüket és humorukat. Az atléta Alex Gregory rögtön ki is twittelte, hogy "Nem látta valaki a táskámat? Piros volt", amire Nick Dempsey szörfös gyorsan válaszolt is: "A piros az enyém!".

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.