Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Mit gondol? Mennyi az ön átlagfogyasztása?

2016. augusztus 26. 10:42
Mármint papírban.

100 kilogram

- legalábbis ez derül ki a Médiaunió Alapítvány legújabb felméréséből. Ez a szám a lakosságszámra levetítve azt jelenti, hogy Magyarország évente közel tízmillió fát fogyaszt el.

Ezzel az egiyk legnagyobb probléma nem a papírhulladék lebomlási ideje vagy környezetszennyező hatása, hanem az, hogy a papírt újból elő kell állítani-írják.

2014-ben 420 millió darab italoskarton doboz került forgalomba Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy minden hazai háztartás átlagosan évi 120 darab italos dobozt használt el, vagyis minden harmadik napon dobtunk a szemétgyűjtőbe egy kartont, derül ki az Italoskarton Szövetség 2014-es kimutatásából.

Magyarországon évente fejenként 26 kilogrammnyi szórólapot kapunk, amelyek gyártásához 80 kilogrammnyi fát kell kivágni. Csak legális forrásból évente 84.000 tonna direktmarketing-anyagot kap a lakosság, derül ki a Nem kérünk több szórólapot! 2014-es kampány adataiból.

A papír előállításához rengeteg energiára van szükség, a papírgyártás a világ energiafelhasználásának 4%-ért felelős. Földünk minden évben Görögországnál nagyobb területet veszít erdőtakarójából, derül ki a Környezetbarát cikkéből.

A Médiaunió a papírfelhasználás csökkentésének érdekében kampányt is indított Magyarországon, mely arra kívánja felhívni az emberek figyelmét, hogy a környezetvédelem mindenki egyéni felelőssége és a hétköznapok során oda kell figyelnünk a környezettudatos viselkedésre.

Címlapfotó:boxcarpress.com

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.