A vidéki vendéglátás krémje szeptember 11-én gyűlt össze, hogy együtt főzzenek egy jót és elkápráztassák a látogatókat. A vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés, az első regisztrációs körben rekordidő, azaz 36 óra alatt beteltek a helyek!
A házigazda Chianti Étterem és a szervezők klasszikus vasárnapi ebédet ígértek. Nem okoztak csalódást, ha csak nem pozitívat: a szokásos húsleves és rántott hús kombináció helyett igazi csúcsgasztronómiai finomságokat készítettek az éttermek.
Kóstoltunk vargányapudingot házi kenyérrel, vargányakrémlevest, „fogas zserbót” és nyúl vadast is!
Sokan érkeztek más városokból, hogy két legyet üssenek egy csapásra: egyenek egy jót, és közben felfedezhessék a királynék városának zegzugos utcáit, a csodás kilátást a Benedek-hegyről és a gyönyörű történelmi épületeket.
Komoly követelményeknek kell megfelelnie annak az étteremnek, amely szeretne felvételt nyerni a szervezetbe. A jó hangulatú, szívből jövő vidéki vendéglátás a kulcs, a minőségi alapanyagok, illetve a hagyományok tisztelete.
Az idei rendezvény az „Örökségünk és kreativitásunk” jelszót kapta. Ennek fényében a vendéglátóknak egy hagyományos magyar, illetve egy önazonos kreatív fogással kellett előrukkolniuk.
A borokat a Balatoni Kör borászai válogatták. Kalló Zoli és Cigányzenekara közel félórás műsorával megidézte a Jó ebédhez szól a nóta hagyományit, majd a Kredenc Sound System és a Szakál Norbert Duó gondoskodtak a jó hangulatról.