Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben a vidék színes gasztronómiai palettája

2016. szeptember 11. 20:26
20 étterem főzött a nagyérdeműre vasárnap a Szentháromság téren. Isteni ételek, minőségi balatoni borok, zene és vidám forgatag: ilyennek láttuk a SVÉT-et.

A vidéki vendéglátás krémje szeptember 11-én gyűlt össze, hogy együtt főzzenek egy jót és elkápráztassák a látogatókat. A vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés, az első regisztrációs körben rekordidő, azaz 36 óra alatt beteltek a helyek!

A házigazda Chianti Étterem és a szervezők klasszikus vasárnapi ebédet ígértek. Nem okoztak csalódást, ha csak nem pozitívat: a szokásos húsleves és rántott hús kombináció helyett igazi csúcsgasztronómiai finomságokat készítettek az éttermek.

Kóstoltunk vargányapudingot házi kenyérrel, vargányakrémlevest, „fogas zserbót” és nyúl vadast is!

Sokan érkeztek más városokból, hogy két legyet üssenek egy csapásra: egyenek egy jót, és közben felfedezhessék a királynék városának zegzugos utcáit, a csodás kilátást a Benedek-hegyről és a gyönyörű történelmi épületeket.

Komoly követelményeknek kell megfelelnie annak az étteremnek, amely szeretne felvételt nyerni a szervezetbe. A jó hangulatú, szívből jövő vidéki vendéglátás a kulcs, a minőségi alapanyagok, illetve a hagyományok tisztelete.

Az idei rendezvény az „Örökségünk és kreativitásunk” jelszót kapta. Ennek fényében a vendéglátóknak egy hagyományos magyar, illetve egy önazonos kreatív fogással kellett előrukkolniuk.

A borokat a Balatoni Kör borászai válogatták. Kalló Zoli és Cigányzenekara közel félórás műsorával megidézte a Jó ebédhez szól a nóta hagyományit, majd a Kredenc Sound System és a Szakál Norbert Duó gondoskodtak a jó hangulatról.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
Karácsonyi ízek a világ körül Karácsonyi ízek a világ körül A karácsony nemcsak a szeretet és a családi összejövetelek ünnepe, hanem a gasztronómiai kalandoké is. Ahány ország, annyi szokás – és ez különösen igaz az ünnepi asztalokra. A helyi kultúra, történelem és ízvilág keveréke teszi egyedivé a karácsonyi ételeket, amelyek gyakran generációról generációra öröklődnek. Szerkesztőségünk most képletesen elutazott a világ különböző nemzeteinek ünnepi konyháiban, hogy megismerjük, milyen fogások varázsolják felejthetetlenné az ünnepeket! tegnap 17:29 Újra megjelent Darnay Kálmán: Kaszinózó táblabírák I-II. – korfestő történeti tréfák című könyve kultúra Újra megjelent Darnay Kálmán: Kaszinózó táblabírák I-II. – korfestő történeti tréfák című könyve 2024. december 18. 13:51 A múlt ízei: Bélafi László és az MI által újraálmodott 'békebeli sütemények' A múlt ízei: Bélafi László és az MI által újraálmodott 'békebeli sütemények' A magyar gasztronómia öröksége az identitásunk egyik legszínesebb és legizgalmasabb területe, amely generációk történeteit hordozza magában. Bélafi László két recepteskötete, az „Ükanyám Békebeli Süteményei” és a Réthy Erzsébet receptjeit bemutató második kötet egyaránt tisztelgés a múlt előtt és kísérlet arra, hogy a hagyományok a modern kor eszközeivel újjáéledjenek. 2024. december 18. 17:18 „A hajnali, füstös gondolataim mások fejében is ugyanúgy bolyonganak” koncert „A hajnali, füstös gondolataim mások fejében is ugyanúgy bolyonganak” Megjelent a Szabó Balázs Bandája új nagylemeze, a Keringés. A tíz állomásos lemezbemutató turné veszprémi állomása december 21-én lesz az Expresszóban; az új dalok mellett természetesen a régi, jólismert szerzemények is helyet kapnak, legalábbis erről biztosított bennünket Balázs, a zenekar frontembere, aki megkeresésünkre részletesen is mesélt az új lemezről, arról, mitől lett bátor a hangszerelés, s hogy miben változott Balázs személyisége, ami a lemezen is kihallik. 2024. december 17. 12:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.