Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egészséges gyerekmenü? Nem lehetetlen!

2016. szeptember 15. 14:45
Az iskolakezdés nemcsak a kisdiákoknak jelent fejtörést, hanem a szüleiknek is, amikor a finom, de egészséges tízórairól vagy uzsonnáról kell gondoskodniuk. Ebben segít Kocsis Bálint mesterszakács és a Donum Terrae csapatának közös projektje.

Valószínűleg minden anyuka állt már a konyhapult fölött tanácstalanul, azon töprengve, milyen tízórait és uzsonnát csomagoljon csemetéjének, amit a gyerkőc garantáltan meg is eszik, és nem cseréli le valami cukros borzalomra valamelyik társával. Köztudott, hogy a gyerekek a gyümölcsök és a zöldségek helyett az édességeket preferálják, és általános tapasztalat az is, hogy a gyerek ízlését szinte képtelenség megváltoztatni, ezért inkább a szeretett kaják receptjeit turbózzuk fel úgy, hogy a mi elvárásainknak is megfeleljen, de legyen benne minden szükséges tápanyag.

Aki viszont úgy gondolja, hogy ez nem megoldás, annak nagy segítséget jelent Kocsis Bálint, a CSIKOS lekvárcsalád megálmodója és a Főzz szívből blog szerzőjének és Danyi Éva, a Donum Terrae termékek gazdájának közös projektje.

A két gasztromán közös e-mail sorozatot indít a következő hetekben, ami során a feliratkozóknak 14 könnyen elkészíthető receptet küldenek el. Bemutatnak néhány talán szokatlan alapanyagot, amelyek rendkívül egészségesek, és elmondják, hogyan lehet őket “szerethetően” elkészíteni.

Az oktató anyagokban szereplő trükkök és praktikák segítségével így könnyű lesz megtervezni és csábítóvá tenni a gyerekek tízórai és uzsonna menüjét.

Az e-mail sorozatra a http://donumterrae.hu/egeszseges-tizoraik-es-uzsonnak oldalon keresztül lehet feliratkozni, ugyanitt, valamint egy zárt Facebook-csoportban pedig további információk, jótanácsok várják az anyukákat.

vehir.hu
további cikkek
Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42 Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.