Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Nemzeti érdek, hogy ne jöjjenek be a migránsok

2016. szeptember 15. 20:09
Brüsszel migránspolitikája megbukott, ezt az elmúlt hónapok negatív tapasztalatai egyértelműen alátámasztják. Éppen ezért létkérdés, hogy az október 2-ai népszavazáson nemet mondjon a magyar lakosság – figyelmeztetett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő veszprémi előadásán.

Második alkalommal látogatott Veszprémbe az ismert közgazdász és biztonságpolitikai szakértő a Fidelitas meghívására csütörtökön, hogy beszámoljon a migrációs válság okairól és az elmúlt hónapok egyre negatívabb tapasztalatairól, valamint felhívja a figyelmet a kvótareferendummal kapcsolatos népszavazásra.

Nógrádi szerint a migránskérdés ma Európa legfontosabb biztonsági kérdése, az Európában egyedül nálunk kiírt, október 2-ai népszavazáson leadott NEM szavazat pedig létfontosságú mindannyiunk számára.

„Ez nem pártszavazás, mert ma a baloldaliak nagy többsége is arra szavazna, hogy ne telepíthessen be Brüsszel migránsokat az engedélyünk nélkül. Nemzeti érdek, hogy ne jöjjenek be a migránsok"

- hangsúlyozta a szakértő már az előadása elején, amit aztán többször is nyomatékosított az este folyamán.

Különösen fontos ezt tudatosítani az emberekben az elmúlt hónapok, és az olyan jóléti államok negatív tapasztalatai alapján, mint Svédország vagy Norvégia, akiknek egyre több gondot okoz a migránshelyzet kezelése. És annak tekintetében, hogy az emberek nagy része még mindig nincs pontosan tisztában azzal, hogy az ideérkező nagy embertömegek nem elsősorban a háborús megpróbáltatások miatt jönnek ide. Egyszerű gazdasági bevándorlókról van szó, akik alá sok esetben épp mi, helyesebben a németek adták a lovat.

Pedig annak idején maga Merkel, Sárközy és Cameron is elismerte, hogy a multikulturalizmus megbukott, nem lehet integrálni a bevándorlókat. Tavaly mégis egy 180 fokos fordulat követte ezt a kijelentést, és a németek tárt karokkal fogadták a migránsokat, merthogy kell a munkaerő. Csakhogy egyáltalán nem azt kapták, amit vártak – jelentette ki Nógrádi.

A tavalyi 1,3 millió migránsból mindössze 50 állt munkába, a többiek – ha dolgoznak – feketén – áll a hivatalos statisztikákban. Ráadásul az ideérkezők ellátása hatalmas összegbe kerül. Németország most először számolta ki, hogy egy fiatalkorú egyhavi ellátása 3-4000 euróba kerül, azaz közel 1 millió forintba. Ha ez nekik gondot okoz, hogy gondolnánk, hogy Magyarországnak sikerülhetne?! – tette fel a költői kérdést Nógrádi.

S ha mindez nem lenne elég, maga Törökország közölte, hogy értelmiségi migránst nem engednek ki Európába. És első körben is csak azokat engedik át a határaikon, akik a legrászorultabbak. „Vagyis a totális analfabétákat, akik a saját anyanyelvükön se tudnak írni-olvasni, akkor hogy lehetne átképezni őket az európai munkaerőpiacokra? Sehogy.”

Európában egyedül Magyarországon szavazhatunk a migránskérdés ügyében, pedig ma már a 27 uniós ország lakosságának nagy része nem kér a migránsokból.

Nógrádi ezt illetően elmondta: épp Svédországból érkezett, azt megelőzően pedig Norvégiában tett látogatást, az ottani migránshelyzet pedig egyértelműen igazolja, hogy az integráció nem lehetséges.

Svédországba tavaly 163 ezer migráns jött be, a svéd társadalomnak pedig elege van. Ma már összesen 55 no go zónát számolnak itt is, pedig ez a szám nemrégiben még „csak” 33 volt. A migránsválság ráadásul az egészségügyet is veszélyezteti, mert a bevándorlók pofátlanul követelik az ellátásukat, és erre jelenleg meg is van a joguk. Eközben a rendőrség a szétesés határán, az ország pedig komolyan fontolja, hogy visszaállítsák a sorkatonaság intézményét, és óriási vita folyik arról is, hogy belépjenek-e a NATO-ba.

De ami a legárulkodóbb: 2005 óta a bűnügyi statisztikákban tilos volt vizsgálni az alany nemzetiségét, ezt pár hónapja feloldották. „Már a svédek is tartanak egy terrormerénylettől, mert egyszerűen el kell ismerni, hogy

a migránsok között minőségekkel több a terrorista, mint az európai őslakosság között.”

De Norvégia sem dicsekedhet. Mivel az országban kötelező a letelepedés, Svédországban viszont szabad mozgás van, rengetegen jönnek át ide, az integráció viszont itt sem működik. Korábban soha egyetlen no go zóna sem létezett, most már három is van. Közben pedig az ország folyamatosan készül arra, hogy megerősítse hadi képzettségét.

Jól is teszik, hiszen a világban minden terület védi magát – az USA, a Perzsa-öböl államai – csak Európa nem. Pedig ezek a példák tökéletesen alátámasztják, hogy a migránsok integrálása még a leggazdagabb európai országokban is lehetetlen.

„Ha a migránsok bejönnek, Magyarországnak hosszú távon vége van” – jelentette ki Nógrádi, aki a kérdésekre válaszolva elmondta, szerinte a bevándorlókat csak erővel lehet megállítani.

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.