Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ellepték Veszprémet a futók

2016. szeptember 18. 14:48
A jól ismert Vehir Futógála az idei évben egy virtuális triatlonverseny záróakkordjaként mozgatta meg a veszprémieket.

Veszprém egy sportos város. Az ötödik alkalommal megrendezett Vehir Futógála is tökéletes példa erre: több száz sportember választotta időtöltésként a mozgást vasárnap délelőtt. A História Malomkert előtti versenyközpontban kicsik és nagyok, profik és amatőrök egyaránt rajthoz álltak.

Az első futamban az általános iskolások mutatták meg magukat, akik váltóversenyben feszültek egymásnak. Ezt követően a két kilométeres kocogó távon próbálkozhattak a futással még csak barátkozó versenyzők.

A 11 km-es és a félmaratoni táv versenyzői már igazi erőpróbának tették ki magukat. Veszprém földrajzi adottságai miatt igazán „alattomos” versenyhelyszínnek bizonyult a vágtázók szerint. Az idei táv városi útvonalat hozott: a mezőny áthaladt a Megyeháza téren, feltűnt a Pannon Egyetem főépülete előtt is, és többek között megfordult a festői szépségű várvölgyben is.

A félmaratoni távon férfi abszolút kategóriában Rónaszéki Balázs futott be elsőnek 1:19:02-es idővel, míg a nőknél dr. Bellér Zsuzsanna (1:41:44) örülhetett győzelemnek. A dobogós helyezetteknek Ovádi Péter önkormányzati képviselő nyújtotta át a jól megérdemelt medálokat.

A további eredményeket a www.energiatlon.hu oldalon érheti el.

Energiatlon – a virtuális triatlon
Az esemény fő akkordja a félmaratoni táv volt, amely az Energiatlon triatlonverseny zárószámaként is funkcionált. Azok a versenyzők, akik a balatonfűzfői öbölátúszáson és a Tour de Ajka kerékpárvesenyen is rajthoz álltak, a félmaratoni távon zárták a technika segítségével életre hívott triatlonos megmérettetést.

Zatkalik Dániel
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.