Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyszemélyes vállalkozásból sikertörténet

2016. szeptember 23. 14:17
Harmincéves fennállását ünnepelte a Prospektus Nyomda. A pénteki jubileumi ünnepségen szó esett az elmúlt 30 évről, a tradíciókról, és arról a kultúráról, amelyet a cég képvisel.

Szentendrei Zoltán neve egybeforrt a cég történetével, bár mára már háttérbe húzódott, hogy teret engedjen fiatal utódjának. „Ha egy cég harminc éve fennáll, elengedhetetlen, hogy hagyományokkal rendelkezzen. Az ünneplés is ezen hagyományok közé tartozik.” – hangsúlyozta ünnepi beszédében a vállalkozás tulajdonosa.

Szentendrei ZoltánSzentendrei Zoltán

Porga Gyula polgármester részvétele a nyomda ünnepélyein szintén hagyománynak számít. Mint mondta, ha egy veszprémi cég egy ilyen szép és kerek születésnapot ünnepel, az nem csak a vállalatnak, hanem az egész városnak büszkeség. A polgármester 5 éve arról beszélt, hogy Szentendrei Zoltán kijárta a vállalkozók iskoláját és tananyaggá vált. „Öt év alatt ez a tananyag csak bővült, mára pedig kijelenthetjük: az a merészség, fegyelem és kitartás, amit a cég képvisel nemcsak a vállalkozóknak szolgálhat például, hanem a városvezetésnek is.”

Tóth GáborTóth Gábor

Tóth Gábor, a Prospektus Nyomda ügyvezetője beszélt arról, hogy Veszprémben a nyomdászat 230 éves múltra tekint vissza. A Prospektus Nyomda gyakorlatilag egyszemélyes vállalkozásból nőtte ki magát a hazai nyomdaipar egyik legkiemelkedőbb cégévé. Túlélte a gazdasági válságot, és sikerrel kezeli az internetes médiák térhódítását is. „Ma 55 fő dolgozik a cégnél, 18-an már több, mint 15 éve velünk vannak. Öröm látni, hogy a nyugdíjas kollégák is elfogadták meghívásunkat és hogy ennyien szakítottak időt az ünneplésre ebben a rohanó világban.” – mondta Tóth Gábor, aki előrevetítette azt is, hogy minden eszköz és lehetőség adott, hogy a következő harminc év is ilyen sikeres legyen.

Szentendrei Zoltán nem mulasztotta el megemlíteni, hogy mennyit köszönhet a cég a megrendelőknek és a vevőknek, hiszen általuk a vállalat maga is élményekkel, inspirációval és új perspektívákkal gazdagodott. Külön kiemelt egy házaspárt: Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla az erdélyi magyarság bemutatásának szentelték életüket. Példaértékű munkájukat a Prospektus Nyomda emlékplakettel és virágcsokorral díjazta.

A kiemelkedő vevők mellett a kiemelkedő munkatársakról sem feledkeztek meg, hiszen egy céget a dolgozói tehetnek igazán naggyá. Hess András díjban részesült a nyomda legrégebbi dolgozója, Enyedi Judit, aki már huszonhatodik évét tölti a cégnél. Kötészeti szakmunkás, a kötészet helyettes vezetője, emellett három gyerek büszke édesanyja és veszprémi lakos. Munkáját két szó jellemzi a legjobban: hozzáértés és megbízhatóság. A kitüntetést dr. Peller Katalin, a Nyomda- és Papíripari Szövetség elnöke adta át.

Enyedi Judit és az őt méltató Peller KatalinEnyedi Judit és az őt méltató Peller Katalin

A harminc éves jubileum mellett akadt még egy fontos esemény: ezen a napon adták ki a Prospektus Nyomda Krúdy Kiskönyvtár 25. kötetét. Erről már dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész, valamint a sorozat szerkesztője beszélt. Krúdy Gyulának három születési helye is volt. Várpalota volt az egyik, ahol a költő nagymamája lakott. Egyesek szerint itt vált igazán nagy íróvá, de az kétségtelen, hogy rengeteg emléket és élményt gyűjtött itt. A kötet elsősorban fiataloknak szól, a szerkesztő szerette volna megmutatni, hogy mennyi értéket rejt Pannónia.

A nyomda új csarnokának ünnepélyes átadására is pénteken került sor: Az új helyiség Európai Uniós forrásból, 120 millió forintból épült. A szalagot Porga Gyula, dr. Horváth Csaba, a Nyomda-Technika Kft. ügyvezető igazgatója, Markovszky György, valamint Szentendrei Zoltán vágták át.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.