Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Teljen az ősz a kultúra, a zene és a szórakozás jegyében!

2016. szeptember 23. 20:56 // Forrás: Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. | Fejér megyei Hírlap | Képek: www.veszpreminfo.hu, www.veszprem.varosom.hu
Bár sokan siratják a nyarat, nem kell, hogy az ősz a rossz időről és az influenzáról szóljon. Veszprém ősszel is páratlanul színes programokat kínál, több nagy rendezvény ismét, immár hagyományosan is megrendezésre kerül. Nézzük, miből választhatunk!

Szeptember 23-tól 25-ig tart a Szent Mihály-napi búcsú az érseki palota előtti téren. Szombaton és vasárnap a helyi táncosok és kézművesek szabadtéri kirakodóvásárral várják az érdeklődőket. Minőségi, kézzel készült portékát, ékszerek, régi korok ízei, vidám programok és egy igazi zajos, vásári forgatag: ezt ígéri a Szent Mihály-napi búcsú.

Szent Mihály arkangyal legendájához és a középkori népszokásokhoz kapcsolódva több kiállítás is nyílik szerte a városban. Nem mehetünk el szó nélkül a Szentháromság téren nyíló szabadtéri kiállítás mellett sem, amely a 120 éve született erdélyi püspök, Márton Áron emléke előtt tiszteleg.

A kultúra szerelmeseinek ajánljuk a "Boldog IV. Károly Apostoli király és Zita királyné emlékezete" című kiállítást az Érseki Palotában, Fajó János „Szabad Formáit” a Művészetek Házában, Szabó Virág bronzba álmodott angyalai pedig a Szaléziánumban tekinthetők meg.

Az aktív kikapcsolódást preferálók sem fognak unatkozni: különböző foglalkozásokon tesztelhetik kézügyességüket, kipróbálhatják magukat birkaterelőként, sőt még a lovagi tornák világába is betekintést nyerhetnek.

Rocktóberben a hazai rockzene több jeles képviselője csap a húrok közé a Veszprém Arénában: 8-án a Lord, az Ossian, a Kárpátia és a Rudán Joe Band is színpadra lépnek. Az aréna a továbbiakban is hangos lesz, – és nem csak a kézilabda csapat szurkolóitól – október 29-én az I. Retronic fesztiválon megelevenedik a kilencvenes évek diszkó-világa. A hangulatért felel Zoltán Erika, a Groovehouse, a TNT, a Kozmix és a Coco Jambo című daláról ismert Mr. President.

A multifunkcionális térként működő Hangvilla is gazdag kínálattal jelentkezik az őszi hónapokban. Veszprémbe látogat többek között a legendás L’art Pour L’art társulat, amely immár húsz éve csalja elő a nevetés könnyeit a nézőből. Csernus Imre már sokadszorra tér vissza a Hangvillába, hogy terjessze hitvallását, miszerint mindig van kiút.

Az ősz folyamán különleges zenei csemegével készül Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, Horgas Eszter fuvolájával, Illényi Katica pedig hegedűjével, varázsolja el a zene szerelmeseit a Hangvillában.

A zenénél maradva: Demjén Ferenc hetvenedik születésnapja alkalmából jubileumi nagykoncerttel örvendezteti meg a közönséget november 19-én a Veszprém Arénában.

Joggal bízhatunk abban, hogy a vénasszonyok nyara még tartogat pár kellemes, napos hétvégét. Erre az esetre remek választás a városnézés profi idegenvezetők közreműködésével. A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. által szervezett túrák a város nevezetességeit és történelmi értékeit tárják fel az érdeklődők előtt. Máris könnyebb szívvel engedjük el a nyarat!

További információ és rengeteg hasznos és érdekes információ ITT.

Szabó Virág
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.