Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Köszönet az elődöknek

2016. október 11. 12:48
Kedvezményes belépőjeggyel várja a nyugdíjasokat a veszprémi állatkert október 14-16. között, megmutatva nekik az elmúlt évek fejlesztési eredményeit, s egyben megköszönve az induláskor nyújtott támogatást.

A kedvezményről kedd délelőtt sajtótájékoztatón számolt be Porga Gyula polgármester és Török László, az állatkert igazgatója.

A polgármester emlékezetett, az elmúlt években robbanásszerű fejlődés zajlott le a veszprémi állatkertben, aminek köszönhetően immár egy európai szintű állatkerttel büszkélkedhet városunk. Zsiráfok, orrszarvúk, elefántok, pingvinek és fókák érkeztek, hazánkban egyedülálló, 5000 négyzetméteres madárröpde épült, s megnyílt Magyarország legnagyobb dinoszaurusz parkja is 30 életnagyságú dínó szoborral és gyermekfoglalkoztatóval.

A több milliárdos beruházások, a különleges attrakciók, a sok befektetett munka meghozta a gyümölcsét: a tavalyi évben sikerült elérni a 300 ezres látogatói küszöböt, az idén pedig már a nyár végére meghaladta ezt a számot a zoo közönségforgalma.

A fiatal közönség mellett azonban a nyugdíjasokról sem szabad megfeledkezni. 50 évvel ezelőtt, amikor létrejött az állatkert, az nemcsak Veszprém, hanem egy közösség beruházása volt: rengetegen tettek azért, hogy kinyithassa kapuit a vadaspark, sokan a saját kétkezi munkájukkal – idézte fel a kezdeteket Porga Gyula.

Hogy köszönetet mondjanak ennek a generációnak, s egyben megmutassák nekik, milyen változásokon ment keresztül az állatkert az elmúlt években, az önkormányzattal együttműködve, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a „nyugdíjasok hétvégéjét” péntektől vasárnapig.

Október 14. és 16. között rendkívüli kedvezménnyel, 500 forintos áron látogathatják meg az idősebbek a zoot – ehhez mindössze a nyugdíjas igazolványukat kell felmutatni a jegy megváltásakor.

Török László hozzátette: 8 évvel ezelőtt, amikor átvette az állatkert igazgatását, nem gondolta volna, hogy ilyen hatalmas léptékű fejlesztéseknek néznek majd elébe. Ma már teljesen természetes, hogy az állatkertben fókákat, pingvineket, vagy éppen elefántokat is láthatunk – míg az elmúlt időszak látogatószáma még határon kívül is rekordnak számít. Mindez pedig a következő években várhatóan meg is fog dőlni, hiszen 2017-ben a Modern Városok Program keretében elindul egy új fejlesztéssorozat, a Fejes-völgy rekonstrukciója.

zoo
Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.