Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét napirendre kerül az uszoda

2016. október 17. 11:59
Elkészült a leendő sportuszoda megvalósíthatósági tanulmánya.

A terveket – amikre a kormány 25 millió forintot biztosított – hétfő délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be Porga Gyula polgármester. A megvalósíthatósági tanulmányt a Pro Urbe Kft. és a Középülettervező Zrt. készítette el.

Az épület az Obi mögött jelenleg is elhaladó út mellett épülne fel, az Aréna parkolójának szomszédságában. A létesítmény elsősorban sportuszoda lesz, a központi 50x25 méteres, 10 pályás, nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas medencéje mellett egy 25x25 méteres bemelegítő medencét, egy 25x10,5 méteres, változó vízmélységű tanmedencét is tartalmaz majd.

A szükséges uszoda helyiségek (öltözők, vizesblokkok, pénztár, stb.) mellett kereskedelemre, szoláltatásra alkalmas helyiségek is kialakíthatóak, illetve a versenysporthoz szükséges helyiségek (bírói öltözők, irodák, média., stb.) is biztosítottak. A lelátó 650 nézőbefogadására alkalmas, mobil férőhelyekkel ez további 350 fővel bővíthető.

A tervezők nemcsak a sportuszoda kialakításán, hanem az egész terület fejlesztésén gondolkoztak, így a későbbi ütemekben az uszoda szabadtéri medencével bővülhetne, az Aréna jelenlegi parkolója helyén jégcsarnok épülne, a parkolót pedig megnövelt férőhelyekkel az Aréna északi, Kádárta felőli oldalára helyeznék át.

A sportuszoda teljes költsége 7,9 milliárd forint lesz, és lehetőség van arra, hogy több ütemben építsék meg. A megvalósíthatósági tanulmányt a héten a bizottságok, jövő héten pedig a Közgyűlés is tárgyalja, majd megküldik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak. Ha a minisztérium zöld utat ad a projektnek, onnantól kezdve két – két és fél éven belül nyithatja meg kapuit a létesítmény.

A tanulmány elolvasása után részletesebben is írunk az épület paramétereiről, és természetesen a közgyűlési vitáról is beszámolunk.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.