Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új eszközt kapott a Csolnoky Ferenc Kórház

2016. október 18. 17:00
Jótékonysági rendezvényen összegyűlt adományoknak és a város támogatásának köszönheti a kórház urológiai osztálya az új transzrektrális műszert.

Idén áprilisban rendezték meg az Egészség útja nevű rendezvényt Veszprémben, melynek célja az volt, hogy hasznos információkat, valamint interaktív élményt nyújtson az embereknek az egészségük megőrzése érdekében. A rendezvény teljes bevételét a kórház urológiai osztályának ajánlották akkor, kedd délelőtt pedig átadták azt a műszert, melyet az adományokból vásároltak.

Az új, ultrahangos transzrektrális műszer alkalmas arra, hogy korai állapotban fedezzék fel a prosztata betegségeit. Segítségével könnyebb a szövettani mintavétel, és a prosztata szerkezetét is egyszerűbben vizsgálhatják az orvosok. A daganatok korai stádiumban fedezhetők fel- mondta az új műszerről a kórház urológiai osztályának főorvosa, dr. Gécs Sándor.

„Az Egészség útja rendezvény” ötletgazdája a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület, mely a korábbi években is adományozott eszközöket a kórháznak. Leitold László alapítványelnök azt mondta, a cégeknek, magánszemélyeknek, a Petőfi Színháznak és a veszprémi önkormányzatnak köszönhetően mintegy 1,6 millió forinttal több gyűlt össze az 5,5 millió forintos műszerre, ezért nem azt, hanem a tervezettnél egy drágább eszközt tudtak megvenni. Kifejtette azt is, hogy a jövőben továbbra is szándékukban áll támogatni a Csolnoky Ferenc Kórházat.

Dr. dávid gyula és Leitold lászló aláírja az ultrahangos eszköz átadásáról szóló megállapodást kedd délelőtt a kórházbanDr. dávid gyula és Leitold lászló aláírja az ultrahangos eszköz átadásáról szóló megállapodást kedd délelőtt a kórházban

Dr. Dávid Gyula kórházigazgató elmondta, hogy az elmúlt években 11 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett a kórházba, és ugyan a mostani adományra is hiába volt nagy szükség, az értékét mégis az adja, hogy a civil szféra, az intézmények és az önkormányzat közösen tudott gondolkodni.

Az összefogás sokkal nagyobb érték, mint az elmúlt évek milliárdjai. Ez nem jellemző a magyar egészségügyre és a gondolkodásra sem, de hál’istennek, vannak még ilyen kezdeményezések - fogalmazott.

Némedi Lajos alpolgármester szintén a szolidaritást és az összefogást méltatta, és felhívta a figyelmet arra, hogy a három évvel ezelőtt indult rendezvényt jövő áprilisban ismét megrendezik, amellyel szintén a kórház valamelyik osztályát támogatják majd.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.