Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tarthatatlan téli trendek

2016. október 24. 20:40
Sokat lehetne beszélni a divatvilágról, de van egy tulajdonsága, amit egyetlen divatban jártas személy sem firtat: megosztó. Az aktuális trendet mustráló cikkeknél talán csak a divatbakikat bemutató írások vannak többségben. Ez a cikk most utóbbiakról szól.

Winter is coming! Papíron ez a csendes hóesésről, egy bögre forró teáról, meleg kötött pulóverekről, kandallóban ropogó fa hangjáról és egyéb hangulatos dolgokról szól. Ha jön a tél, én általában egy dologra gondolok. Arra, hogy fázok. Mindegy, milyen rétegesen öltözök, biztosan bekúszik valahol a hideg, de ha ezt meg is úszom, az orrom biztosan lefagy.

Képzeljük csak el, milyen lenne, ha a divatházak nem hordhatatlan és funkció nélküli, de (jobb esetben) jól kinéző darabokkal rukkolnának elő, hanem olyan téli trendet kreálnának, amely valóban védelmet nyújt a zimankó ellen!

A Huffington Post szerint valahogy így:

És hogy miről beszélek, amikor azokról a darabokról beszélek, amelyeket utcán nem ajánlatos viselni? Ezekről itt. Thom Browne egészen sajátos kollekcióval debütált a 2013/14-es Párizsi Divathéten. Elmondása szerint az alkotás során a horrorfilmek rémisztő alakjai inspirálták. Ja, így már mindent értünk! :)

Képek: The Best Fashion BlogKépek: The Best Fashion Blog

Ha már télről beszélünk, muszáj szót ejtenünk a karácsonyról is, amit minden évben lázas készülődés és várakozás előz meg. Persze a szeretet és a béke ünnepe a divatvilágba is begyűrűzött. Olyannyira, hogy néhány divattervező nem csupán inspirációt merít az ünnep fényéből, hanem fogja magát és modelljeit karácsonyfának vagy dísznek öltözteti.

Fyodor Golan is így tett a 2013-as Moszkvai Divathéten:

Képek: StuffKépek: Stuff

A következő képek pedig a Kínai Divathéten készültek:

Képek: China DailyKépek: China Daily

Amerikában nagy kultusznak örvend az ugly christmas sweater, azaz a karácsonyi csúnya pulcsi. Nos, ahogy szépen lassan Európában is teret hódít a halloween, vagy a hálaadás, úgy ezt az amerikai szokást is kezdjük átvenni. Nekem tetszik!

Aki pedig szeretné mindezt új szintre emelni, annak sem kell tovább várnia! Kérjük szépen, valaki vegyen fel egy ilyet állásinterjúra és mesélje el, mi történt. Komolyan kíváncsiak vagyunk!

Szabó Virág
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.