Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Orbán Viktor: világmárka bontogatja szárnyait Herenden

2016. október 27. 17:39 // Forrás: MTI, VEHIR
Magyarországnak bátor, és elkötelezett vállalatokra van szüksége, mivel nemzeti érdek, hogy a hazai cégek erősek legyenek – mondta a miniszterelnök a Jáger Parkban csütörtök délután Herenden.

A magyar gazdaság a Csatári Plast Kft-hez hasonló vállalkozások segítségével juthat ki véglegesen abból az erdőből, ahova a gazdasági válság alatt került – mondta Orbán Viktor a Jáger csoporthoz tartozó Csatári Plast Kft. egymilliomodik mérőóra-szekrényének átadása alkalmából tartott ünnepségen.

A 2008-as gazdasági válság megmutatta, hogy a magyar gazdaság mennyire „féloldalassá” vált, miután hosszú időszakon át elhanyagolták a magyar vállalkozásokat, mivel a megváltást sokan a külföldi tőkétől várták. Általános volt az a nézet is, hogy beruházások elsősorban a nagyvállalatoktól várhatóak – jelentette ki Orbán Viktor.

orbán viktororbán viktor

A rendszerváltás idején is voltak szép számmal olyan vállalkozások, melyek nem féltek kihasználni a lehetőségeket. Ezek részben azok a családi cégek, amelyek a 80-as évek második felében "garázsokból és fészerekből" indultak el, és mára jól működő vállalkozásokká váltak.

Ők képviselik a magyar találékonyságot és az innovatív gondolkodást – mondta a miniszterelnök, aki szerint ennek a hozzáállásnak köszönheti a Jáger cégcsoport azt, hogy a herendi porcelán után egy újabb világmárka bontogatja szárnyait Herenden.

Orbán Viktor a jövőről szólva kijelentette, hogy Magyarországnak ma energikus és bátor vállalatvezetőkre és vállalatokra van szüksége, melyek meg tudják mutatni, hogy itthon is el lehet érni sikereket.

Nemzeti érdek, hogy erősek legyenek a magyar vállalkozások, hiszen az lehetőségeket ad a gazdasági növekedéshez

- mondta. Felidézte azt is, hogy 12 ezer milliárd forintnyi forrás nyílt meg a vállalkozások előtt. Ennek hatékony felhasználása a cél, így mára csupán az a kérdés, hogy tudunk-e élni lehetőségeinkkel?

Csatári LászlóCsatári László

Csatári László, a Jáger csoport ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy a tisztesség és a szorgalom tisztes megélhetést teremthet Magyarországon, és megjegyezte, hogy a siker nem egy ember, hanem a közösség érdeme.

A Csatári Plast Kft. termékei piacvezetők Magyarországon és Romániában, a vállalat termékei három kontinensen vannak jelen. A mérőóra-szekrényeken kívül majolika termékeket, újrahasznosított műanyagból készült burkolóelemeket is gyártanak. A cég árbevétele idén mintegy 3 milliárd forint lesz, ennek fele exportból származik, a vállalat adózás előtti eredménye 300 millió forint. A nemesvámosi és a herendi telephelyen együtt mintegy 150 munkavállaló dolgozik. A cég legfontosabb magyarországi partnerei az áramszolgáltatók és a villamos nagykereskedelmi hálózatok. Főbb külföldi partnerei Németország, Románia, Szlovákia, Kanada és Szingapúr. 1997-től a cég a Magyar Suzuki részére is gyárt alkatrészeket, 2000-től már kizárólag a villamos tokozatok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém Megye 1. számú választókerületének elnöke beszédében elmondta: öt éve kíséri figyelemmel Csatári László munkáját. Felidézte, hogy míg akkoriban munkacsarnokok voltak a telephelyen, ma ezeket modern üzemek, és egy fejlődő, sikeres vállalkozás váltotta fel.

„Ma nem lehet végigmenni az utcán anélkül, hogy ne találkozzunk a Jáger csoport valamelyik kiváló minőségű termékével”- fogalmazott. Kiemelte, hogy a vállalatcsoport ma 150 embernek és családjának biztosít megélhetést, az itt dolgozók pedig sikeres és világszerte elismert termékeket gyártanak.

Csütörtökön a veszprémi Pannon Egyetem és a Jáger cégcsoport együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Herenden. Ennek értelmében a 2016 és 2020 közötti időszakban a cégcsoport és az egyetem kutatás-fejlesztésében működik együtt. A szakmai kapcsolat különböző szerkezetű, valamint intelligens anyagok, hulladékok felhasználásának kutatására és egy laboratórium létrehozására terjed ki.

dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és Csatári Lászlódr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és Csatári László

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.