Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Emma Watson a könyvtündér

2016. november 10. 9:23
Bárki találhat egy a brit színésznő által dedikált könyvet a londoni metrón.

Emma Watson az ENSZ gender equality (nemek közötti egyenjogúságért felelős) jószolgálati nagyköveteként néhány hónappal ezelőtt könyvklubot indított. A népszerű könyves közösségi oldalon, a Goodreads-en feminista témájú könyveket ajánl a klubtagoknak, az oldal fórumaiban pedig ő maga is rendszeresen hozzászól a diskurzushoz. A könyvklubnak már több mint 150 ezer tagja van.

Watson az olvasás és a téma népszerűsítésére rendhagyó akciót eszelt ki: könyvklubjának aktuális olvasmányából, Maya Angelou Mom & Me & Mom című könyvéből elrejtett száz példányt a londoni metró különböző állomásain. A könyvek első oldalára személyes felhívást is írt, amelyben arra kéri a megtalálót, hogy vigyázzon a kötetre, olvassa figyelmesen, és ha végzett vele, hagyja ott valahol a metrón, hogy máshoz is eljuthasson - habár elég valószínű, hogy a színésznő kézírásával jegyzett darabok java része inkább az otthoni könyvespolcok féltett díszei lesznek.

"A könyv a szerző anyjáról, Vivian Baxter-ről szól, aki gyerekkorában elhagyta Angelou-t. A kötet kettejük bonyolult kapcsolatát mutatja be" - írta a Mom & Me & Mom-ról Watson.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.