Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ajándékozzon könyvet karácsonyra! – Ezek a legnépszerűbbek

2016. november 28. 13:02
A legtöbb embernek gondot és sok fejtörést okoz, hogy idén milyen ajándékkal lepje meg szeretteit karácsonyra. A könyv örök érték, és a legtöbb felnőtt szeret olvasni, miért ne vehetnénk karácsonyra is egy szép olvasmányt rokonainknak, barátainknak, ismerőseinknek? Kiválasztani a megfelelőt persze nem egyszerű, ezért ajánlunk néhányat a legnépszerűbbek közül.

Tény, hogy a leggyakoribb karácsonyi ajándék a könyv. Ha szűkösek az anyagi kereteink, akkor érdemes szétnézni az antikváriumok kínálatában is, hiszen ott igazi kincsekre lelhetünk, és még anyagilag is jobban járunk.

Rowling, Coelho, Závada, Tolvaly

Ha tanácstalanok vagyunk a könyvek kiválasztásában, akkor érdemes körbenéznünk a kiadók és a könyves webáruházak honlapján, ahol általában találunk népszerűségi vagy sikerlistákat, amelyek megkönnyíthetik a választásunkat. A regikonyvek.hu oldalán (ahol nem csak régi könyveket forgalmaznak) az első helyen a Harry Potter-sorozat legújabb kötete a Harry Potter és az elátkozott gyermek áll, őt követi Paulo Coelho: A kém és Závada Pál: Egy piaci nap című kötete, mindhárom idén látta meg a napvilágot. Paulo Coelho világszerte méltán népszerű író, több, mint 220 millió eladott könyvvel büszkélkedhet a világ 160 országában. Bármelyik könyvét választjuk is szeretteinknek karácsonyra, biztosak lehetünk a sikerben. Závada Pál regénye pedig a háborút követő időszakban játszódik hazánk egyik községében, ahol a piacon a zsidó tojáskereskedőt veszik üldözőbe a helyi asszonyok és a kereskedő a tömegindulat áldozata lesz. Az író e művében az ideológiai fűtöttségű tömeghisztériákat veszi górcső alá.

Ugyancsak a népszerűségi listák élén találjuk Tolvaly Ferenc legújabb kötetét, a Zsolnay-kódot. A Zsolnay család ma is közismert hazánkban, Tolvaly Ferenc utánaered annak a titoknak, mely mintegy 150 éve foglalkoztatja a közvéleményt, hogyan tudtak a 19. és 20. század kihívásaival szemben is „életben maradni”, mitől voltak annyira kivételesek a családot alkotó emberek, és hogyan tudtak a történelem viharai ellenére is sikert sikerre halmozni. A regény történelmi dokumentumokon, Zsolnay Teréz naplóján és a gyár történeti dokumentumain alapul.

Költők után festők

Nyári Krisztián neve ma már nem cseng ismeretlenül egyetlen könyvrajongó számára sem, az Így szerettek ők című sorozatával sok író és költő szerelmi életét hozta közelebb az olvasókhoz. Legújabb könyvében ismét a szerelemről ír, a Festői szerelmek-ben azonban nem egy költő vagy író, hanem híres festőink szerelmi élete kerül közelebbi megvilágításba. A kötet segítségével közelebbről megismerhetjük Czóbel Béla, Rippl-Rónai József, Munkácsy Mihály, Mednyánszky László, Lotz Károly, Szinyei Merse Pál, Márffy Ödön és több más híres festőnk szerelmi életét.

Izgalmas thriller

Aki kedveli a keményebb műfajokat, azoknak ajánljuk Paula Hawkins: Lány a vonaton című thrillerét, melyben egy hétköznapi, vonattal ingázó lány élete egy csapásra megváltozik, amikor egyik reggel valami megdöbbentőnek lesz a szemtanúja a vonat ablakából. A regény nem véletlenül került a bestseller-listák élére, már harmincnégy országban jelent meg, az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerkönyve.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.